Actua

Straf: Brit fietst in 7 dagen door 13 landen

De Brit David Haywood (22) heeft een nieuw Guinness World Record achter zijn naam staan. Hij fietste in 7 dagen door 13 verschillende landen, wat goed was voor een afstand van bijna 1.750 kilometer.

Trek breidt damescollectie race uit

Trek’s populairste racefietsen-lijn Domane wordt uitgebreid met specifieke damesmodellen. De damesracers hebben hetzelfde baanbrekende rijcomfort als de oorspronkelijke Domane-modellen, maar hebben daarnaast Women’s Specific Design (WSD) technologie op alle contactpunten.

Giro-koorts wordt opgestookt

Tom Dumoulin won vorig jaar de 100e editie van de Giro d’Italia. Dit jaar volgt dan logischerwijze de 101e aflevering van de roze koers, en om alvast in de stemming te komen, kleurden precies 101 dagen voor de start van die 101e editie in alle Giro-steden belangrijke gebouwen, monumenten en plekken roze.

Velofollies breekt alweer bezoekersrecord

Met 39.730 bezoekers verbrak de twaalfde editie van Velofollies vorig weekend alweer zijn bezoekersrecord. De beurs schoot op vrijdag al fameus uit de startblokken met meer dan veertienduizend bezoekers en in het weekend leek de stroom fietsliefhebbers wel eindeloos. Hierbij een terugblik met foto’s van Dieter Dewulf.

Interview Gary Fisher: “Fietsen maakt van ons gelukkiger mensen”

Gary Fisher stond aan het eind van de jaren zeventig mee aan de wieg van de mountainbike en is de voorbije veertig jaar de mountainbike blijven vernieuwen. Sinds zijn fietsenmerk opging in het grote Trek zette Fisher een andere pet op en denkt hij mee na over de mobiliteit van de toekomst. Op de laatste dag van Velofollies wordt hij om 15 uur in de praatarena in hall 5 van geïnterviewd, Grinta! kon hem op de zaterdag van de beurs al strikken voor een interview.

Stromer presenteert de ST-5 op Velofollies

Nadat Stromer de ST-5 al voorstelde bij Velodome in Antwerpen, volgde gisteravond de ‘officiële’ presentatie op Velofollies. De nieuwe über speed pedelec wordt tegen half juni in de winkels verwacht, je hebt dus nog eventjes tijd om 9.490 euro bij mekaar te sparen.

Velofollies-primeur: Paolo Bettini ambassadeur Titici

Op de eerste dag van Velofollies in Kortrijk is de voormalige Italiaanse wereldkampioen wielrennen Paolo Bettini officieel voorgesteld als ambassadeur van fietsmerk Titici. Bettini wil zijn jarenlange ervaring als renner en volbloed productkenner ter beschikking stellen van het merk.