Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Idro Jacket: voor als je maximaal wilt presteren bij regen

Wat neem je absoluut mee als je gaat fietsen en er is regen voorspeld? Precies, een regenjack. Maar wel eentje die je gemakkelijk weg kunt steken. De Idro Jacket van Castelli voldoet aan alle vereisten.

De Idro Jacket (adviesprijs: 270 euro) is het lichtste en meest compacte jasje dat is ooit is gemaakt. Het jack is zo compact dat het gemakkelijk valt op te bergen in één (kleine) achterzak en amper plaats inneemt. Bij verwachte neerslag kun je je dus optimaal wapenen door de Indro Jacket voor aanvang van de training weg te steken.

Innovatie weefselstructuur
Castelli heeft in het jasje gekozen voor een nieuwe producttechnologie voor een betere bescherming tegen regen. Dit is de Gore-Tex Active-technologie. Daarbij gaat het om een nieuwe, innovatieve weefselstructuur die bestaat uit slechts twee materiaallagen in plaats van de gebruikelijke drie.

De buitenste laag wordt volledig geëlimineerd, waardoor een volledig waterdichte constructie ontstaat. Het membraan ademt buitengewoon goed en het gewicht is bijzonder laag: slechts 123 gram (maat: large). Daarmee is de Idro Jacket speciaal ontworpen voor fietsers die ook optimaal willen presteren als het weer plotseling verandert.

De Idro Jacket beschikt tevens over een waterdichte YKK waterproof Vislon-rits, getapete naden en reflecterende elementen voor extra visibiliteit. Een rits op de rug zorgt voor extra ventilatie en gemakkelijke toegang tot de achterzakken. De anatomische snit zorgt ervoor dat deze niet gaat wapperen in de wind.