Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek breidt damescollectie race uit

Trek’s populairste racefietsen-lijn Domane wordt uitgebreid met specifieke damesmodellen. De damesracers hebben hetzelfde baanbrekende rijcomfort als de oorspronkelijke Domane-modellen, maar hebben daarnaast Women’s Specific Design (WSD) technologie op alle contactpunten.

Trek heeft ervoor gekozen om de vroegere Silque en Lexa modellen onder te brengen bij de Domane-reeks, om fietsende vrouwen op die manier bij zowel WSD-fietsen als bij standaardmodellen dezelfde technologieën en prestatiekenmerken te kunnen aanbieden.

Trek’s marketingmanager Dames Emily Bremer licht toe: ”Een fiets moet je in de eerste plaats kopen in functie van wat je ermee gaat doen, en pas daarna in functie van geslacht. We willen vrouwen die geïnteresseerd zijn in een racefiets met hoog rijcomfort daarom kunnen laten kiezen uit alle Domane modellen – standaard en dames – zodat ze met de best passende en meest geschikte fiets op pad gaan. Veel vrouwen willen een specifiek damesmodel, maar veel van hen hoeven dat ook weer niet per se. Door alle fietsen onder één noemer te brengen, bieden we nóg meer keuzemogelijkheden en vinden hopelijk nog meer rensters hun ideale fiets. Voor veel vrouwen zal de nieuwe Domane Dames de perfecte bike zijn, met contactpunten die op hun maat ontworpen zijn.

Foto: Trek Domane SLR 6 Disc Dames

Trek’s dames-specifieke racegamma is net zo competitief en kwalitatief hoogwaardig als de overige fietsen en producten van Trek. Damesproducten hebben echter het voordeel dat er WSD-technologie is toegepast bij de contactpunten, zodat de pasvorm sowieso vaak al beter is. Veel fietssters zullen het WSD-stuur, de stuurpen, het zadel en de kortere cranks onmiddellijk kunnen waarderen.

Foto: de Trek Domane AL 2 Dames heeft een aluminium frame.

Met de toevoeging van de populairste Domane-modellen versterkt Trek’s naar eigen zeggen zijn nu al toonaangevende lijn van racefietsen voor vrouwen. Domane Dames modellen zijn te onderscheiden in vier categorieën (SLR, SL, ALR en AL) en verkrijgbaar met velgrem of met schijfrem. De Domane SLR 6 Disc Dames is beschikbaar als custom optie via Trek Project One. Verder zijn er de Domane SL 7 Dames, de Domane SL 5 Disc Dames, de Domane ALR 4 Disc Dames, de Domane AL 3 Dames en de Domane AL 2 Dames.

Gerelateerde artikels