Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Buster 300: krachtiger dan voorganger, wel goedkoper

Sigma Sport komt met een nieuwe lamp voor de dag: de Buster 300. Dit is de opvolger van de Buster 200 die nog eens 100 Lumen toevoegt.

De nieuwe power-lamp met 300 Lumen licht output kent tevens een hele reeks verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. De verlichting heeft nu onder andere een lichtafstand van 70 meter en een brandduur van tot wel 20 uur, al naar gelang de lichtmodus. Ondanks het sterke vermogen is de Buster 300 voordeliger geprijsd dan het voorgaande model.

Behalve de prijs-kwaliteitsverhouding werd ook het bedieningsconcept van de nieuwe Buster-modellen geoptimaliseerd. Door dubbelklikken tijdens gebruik, kan de lamp direct op de helderste stand worden geschakeld of worden gedimd. Dit is een handige functie en voorkomt dat tegenliggers verblind worden.

Door de nieuw ontworpen koelvinnen aan de onderkant garandeert de Buster 300 een goede warmteafvoer en op die manier een optimale temperatuurregeling. De behuizing is volgens de IPX4 norm spatwaterdicht en ideaal voor elk type outdoor gebruik.

Op de schroefhouder zit de verlichting stevig op het stuur en kan op de houder flexibel 360 graden draaien. De Buster 300 is daarnaast met andere Sigma-houdersystemen, zoals de siliconenhouder of de universele helmhouder, compatibel. Een adapter voor de bevestiging aan action-camerahouders of aan de nieuwe Sigma Butler II out-front-houders voor de (GPS) fietscomputers wordt meegeleverd.

Standaard zijn alle USB-koplampen van Sigma Sport met de tweetraps laadindicator uitgerust. De kleur in de bedieningsknop geeft feedback over de actuele accucapaciteit. Vanaf 70 procent lading brandt de knop groen, onder de 30 procent wordt deze rood. Met de bijliggende Micro USB-Kabel is de Buster 300 binnen drie uur weer vol opgeladen. Dit wordt door de groen oplichtende bedieningsknop aangegeven.

De Buster 300 is zowel los (adviesprijs 39,95 euro) als in een complete set met het nieuwe achterlicht Nugget II Flash (adviesprijs 49,95 euro) verkrijgbaar. Een foto van de complete set is hieronder te zien.