Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sport en cultuur gaan hand in hand op Bone4Kids Day

WTC De Lustige Trappers uit Hove schotelt wielerliefhebbers op 21 en 22 april een mooi programma voor. Er wordt niet alleen gefietst, ook is er een bijzondere tentoonstelling.

Op zondag 22 april komen de fietsers aan hun trekken op de Bone4Kids Day. Er is een recreatieve toertocht (Hove-Huldenberg-Hove) uitgezet over 130 kilometer. Motorbegeleiding zorgt ervoor dat de toertocht netjes en veilig verloopt. Vertrek- en eindpunt is Da Capo (Lintsesteenweg 1, Hove).

Met dit fietsevenement wordt het goede doel Bone4Kids ondersteund. Deze organisatie zamelt geld in voor een nieuwe therapie voor kinderen die aan pseudoartrose leiden. Dit is een aangeboren aandoening waarbij kinderen, soms al bij de geboorte, een botbreuk hebben die maar niet geneest.

Tentoonstelling
De fietstocht wordt aangekleed met een cultureel programma. Zowel op zaterdag als zondag is er de tentoonstelling ‘Mijn Peloton’ van Jef Sterckx. Deze kunstenaar uit Hove is bezeten van de koers. Dat komt explosief tot uiting in zijn project met driedimensionale sculpturen van wielerhelden van vroeger en nu.

De tentoonstelling, met levensgrote figuren die gemaakt zijn uit verpakkingsmaterialen van racefietsen, is gratis te bezoeken. Mocht de naam van Jef Sterckx bekend in de oren klinken: dat kan, want hij laat zijn creaties op meerdere plaatsen in Vlaanderen zien.

Alle info op www.wtcdelustigetrappers.be