Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Velofollies-primeur: Paolo Bettini ambassadeur Titici

Op de eerste dag van Velofollies in Kortrijk is de voormalige Italiaanse wereldkampioen wielrennen Paolo Bettini officieel voorgesteld als ambassadeur van fietsmerk Titici. Bettini wil zijn jarenlange ervaring als renner en volbloed productkenner ter beschikking stellen van het merk.

Paolo Bettini ziet de samenwerking met Titici helemaal zitten omdat hij een grote rol krijgt in de ontwikkeling van de fietsen.

Bettini was twaalf jaar profwielrenner en reed in die periode op fietsen van Fausto Coppi, Carrera, Colnago, Time en Specialized. “Al die fietsen hadden elk hun specifieke pluspunten, nu is het de bedoeling om in de fietsen van Titici al die voordelen samen te brengen”, aldus Bettini die een samenwerking van drie jaar aangaat met Titici. “Een samenwerking voor één jaar zou geen enkele zin hebben, je hebt immers tijd nodig om verbeteringen te introduceren, te testen en te verfijnen. Op drie jaar kan je wel veel doen, vooral ook omdat de basis al heel goed is en omdat Titici een klein bedrijf is dat nog alles in Italië maakt. Het is geen multinational waar een hele reeks product managers hun zegje moeten doen”, nog volgens de Italiaan die resoluut voor een Titici racefiets met schijfremmen kiest. “Ooit ontwikkelde ik samen met Paolo Savoldelli de eerste racefietsen met schijfremmen voor Ernesto Colnago. ‘Ah, eindelijk een fiets die ook in de regen remt’, was mijn reactie toen en ik zal nooit meer terugkeren naar een racefiets met velgremmen”, besluit Paolo Bettini, kersvers ambassadeur van Titici.

Voor de meet&greet met Bettini gisteravond op Velofollies gingen de Vlamingen netjes in een lange, lange rij staan…