Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Straf: Brit fietst in 7 dagen door 13 landen

De Brit David Haywood (22) heeft een nieuw Guinness World Record achter zijn naam staan. Hij fietste in 7 dagen door 13 verschillende landen, wat goed was voor een afstand van bijna 1.750 kilometer.

Haywood, een triatleet, begon zijn tocht in België. Daarna ging hij naar Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië en Hongarije. Zijn tocht eindigde uiteindelijk in Slowakije.

De recordjager fietste gemiddeld bijna 250 kilometer per dag. Op de laatste dag gaf hij er nog een flinke snok aan, want toen eindigde hij met een rit van 328 kilometer.

Heel eenvoudig was het niet voor Haywood, want onderweg moest hij afrekenen met materiaalpech. Zijn versnelling weigerde dienst. Daardoor was hij gedwongen om met een zwaar verzet de Alpen te doorkruisen (150 kilometer).

Haywood, die het record aanviel ter voorbereiding op het voorjaar en voor het avontuur, nam het record over van Robbie Ferri. Hij fietste in september door 12 landen in 7 dagen. Zijn oorspronkelijke plan was om 14 landen aan te doen.