Actua

Nieuwe beachracer van Koga

Niet alleen de Tour start dit weekend, ook Eurobike gaat opnieuw van start. Koga denkt alvast vooruit en mee met de groeiende schare beachrace-liefhebbers, en introduceert in Friedrichshafen een pure wedstrijdbike voor op het strand.

Speciale paintjobs voor Bianchi-boegbeelden

De Tour is daar weer! Tijd om de helden die het gaan moeten ontgelden – fysiek althans toch, want zo’n Tour, dat is best aanpoten – vooraf alvast te verwennen. En waar doe je dat beter mee dan met een speciale editie van het strijdwapen waarop al die fysieke labeur wordt uitgevoerd? Bianchi maakte voor de twee speerpunten van Team LottoNL-Jumbo opvallende, handbeschilderde Oltre XR4 frames.

FUTURUM 4 Seasons: voor fietsers die altijd door willen

Wielrenners in regen en kou zijn de winnaars van morgen. Het weer in Nederland en België is onberekenbaar; dit is typerend voor de landen die de bakermat vormen van de hedendaagse professionele wielersport. Zo zijn wij hard geworden. De kou, regen en wind! Het hele jaar door. Kilometers maken door de Noord-Hollandse polders, de Limburgse heuvels opknallen, de natgeregende Vlaamse kasseien opvreten. Hoe zwaar de omstandigheden het je ook maken, dankzij FUTURUM 4 Seasons kan het jou niks meer schelen.

Nieuw: FUTURUM Base Layer Short Sleeve Merino

Merinowol is een hoogwaardig materiaal dat onder meer gebruikt wordt in baselayers. FUTURUM heeft het verwerkt in de Base Layer Short Sleeve Merino. Dit ondershirt is voor 98 procent gemaakt van merinowol.

Bob en Frederic winnen TOUR Transalp voor het tweede jaar op rij

Voor het tweede jaar op rij wonnen Bob Michels en Frederic Glorieux van het Grinta! Granfondo Team de roemruchte TOUR Transalp. En aangezien de heren voor deze website al hun kennis over het granfondo-wereldje met u delen, hierbij hun kort verslag van het evenement. In woord en (bewegend) beeld.

Nieuw en licht als ether: de Giro Aether

De nieuwe Giro Aether ziet er heel erg ‘Giro’ uit, maar legt de lat op vlak van comfort en veiligheid op een nieuwe hoogte dankzij de toepassing van een aantal nieuwe technieken.

Nieuw van Trek: Madone SLR

De tijd vliegt, ook voor fietsenbouwer Trek. Want de Madone aeroracer die de fietsfabrikant uit Waterloo Wisconsin in de zomer van 2015 voorstelde draait al drie seizoenen mee en in die tijd heeft de concurrentie niet stil gezeten. Hoog tijd voor Trek om met een nieuwe versie van de Madone uit te pakken: de SLR.

Giant zet met bouw distributiecentrum nog sterker in op Europa en e-bikes

Giant timmert flink aan de weg in Europa. De Taiwanese fietsfabrikant breidt haar activiteiten in het Nederlandse Lelystad uit, zo maakte directeur Willem Buitenhuis maandag bekend tijdens een dealerdag. Naast de huidige productiefaciliteit komt er een distributiecentrum. De investering bedraagt een slordige 13,5 miljoen euro.

Jonge knul (2) steelt harten wielerfans met beklimming van de Sella

De Dolomieten waren de afgelopen weken het decors van verschillende wielerevenementen. Vorige week was er de Sellaronda Bike Day en afgelopen weekend gingen duizenden renners van start in de Maratona dles Dolomites. Benjamin, een jonge knul (2) met een loopfietsje, steelt nu de harten van wielerfans over de hele wereld. Een filmpje waarin hij de Sella beklimt, gaat viral. Volgens Italiaanse media heeft hij de berg helemaal beklommen.