Deel dit artikel:

Giant zet met bouw distributiecentrum nog sterker in op Europa en e-bikes

Giant timmert flink aan de weg in Europa. De Taiwanese fietsfabrikant breidt haar activiteiten in het Nederlandse Lelystad uit, zo maakte directeur Willem Buitenhuis maandag bekend tijdens een dealerdag. Naast de huidige productiefaciliteit komt er een distributiecentrum. De investering bedraagt een slordige 13,5 miljoen euro.

Met de bouw van het centrum, op een perceel van 20.000 vierkante meter naast de productieruimte, steekt de fietsfabrikant haar ambities niet onder stoelen of banken. Giant wil met het centrum de distributie, opslag en after sales, vooral voor elektrische fietsen, een boost geven. Het opzetten van de distributiefaciliteit levert in de komende drie jaar naar verwachting circa honderd banen op.

Giant, dat sinds 1986 een vestiging in Lelystad heeft, startte in 1996 met de productie van fietsen voor de Europese markt. Er werd voor een hoofdkantoor in Nederland gekozen vanwege de geografische locatie, evenals het goed ontwikkelde transportnetwerk en de infrastructuur. Op dit moment verkoopt Giant jaarlijks meer dan vierhonderdduizend fietsen in Europa.