Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe beachracer van Koga

Niet alleen de Tour start dit weekend, ook Eurobike gaat opnieuw van start. Koga denkt alvast vooruit en mee met de groeiende schare beachrace-liefhebbers, en introduceert in Friedrichshafen een pure wedstrijdbike voor op het strand.

Ja, u las het goed: Eurobike is dit jaar begin juli, in plaats van zoals jaren lang gebruik was begin september. Dat ze daar ook niet precies weten wat nu wijsheid is, valt af te leiden uit het gegeven dat de volgende Eurobike show (die van 2019) weer een maandje naar achteren verschuift, naar begin augustus…

Maar goed, daar gaat het hier niet over. Het gaat over de nieuwe Beachracer Pro van Koga, een state-of-the-art wedstrijdfiets voor op het strand, voorzien van onder meer een lichtgewicht carbon wielset, Shimano Ultegra drivetrain en Deore XT hydraulische schijfremmen.

Met dit topmodel richt KOGA zich specifiek op wedstrijdrijders die optimaal voorbereid aan de start willen verschijnen van de strandraces. De Beachracer Pro is afgemonteerd met uitsluitend onderdelen van topkwaliteit, waarbij de innovatieve wielset het meest in het oog springt. De Nederlandse specialist 9th Wave ontwikkelde de 4Shore disc wielset met extra brede full carbon velgen en steekassen. De wielen zijn voorzien van 60mm Schwalbe G-One strandbanden.

Op verzoek van wedstrijdrijders is de fiets voorzien van een MTB-stuur en een Ultegra Rapidfire Plus shifter voor het bedienen van de achterderailleur (1 x 11-speed). De afmontage wordt gecompleteerd met diverse toponderdelen zoals een carbon zadelpen en een carbon voorvork.

Naast de nieuwe Beachracer Pro komt er ook een nieuwe variant van de reguliere Beachracer met het alom geroemde KOGA aero-stuur, Tektro mechanische schijfremmen en een SRAM Rival 1 x 11 drivetrain.

We gaan er zeker een blik op werpen aanstaand weekend!

Gerelateerde artikels