Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bob en Frederic winnen TOUR Transalp voor het tweede jaar op rij

Voor het tweede jaar op rij wonnen Bob Michels en Frederic Glorieux van het Grinta! Granfondo Team de roemruchte TOUR Transalp. En aangezien de heren voor deze website al hun kennis over het granfondo-wereldje met u delen, hierbij hun kort verslag van het evenement. In woord en (bewegend) beeld.

Wat? TOUR Transalp, 7 daagse etappewedstrijd voor duo’s.

Wie? Bob Michels en Frederic Glorieux

Hoeveel km? 828 km, 17.797 hoogtemeters

Eigen resultaat? Eerste in algemeen eindklassement

Met de rugnummers 1A en 1B mochten we van start in de Tour Transalp. Deze wedstrijd voor duo’s werd dit jaar verreden langs de Dolomietenzijde met in totaal 828 kilometer en 17.797hoogtemeters netjes verdeeld over zeven etappes. De bekendste beklimmingen waren onder andere de Gardena Pass, Passo Giau, Monte Grappa, Manghenpass.

Bob startte met ziektekiemen in het lichaam zodat er voor ons de eerste dagen niet veel meer in zat dan de wedstrijd ondergaan. Gelukkig verloren we de eerste drie dagen nooit tijd op onze grootste tegenstanders en in de vierde rit -over de Monte Grappa- konden wel toeslaan en de leiderstrui veroveren. Onder het goedkeurend oog van Alessandro Basso van fietsfabrikant Basso die op twee kilometer van aankomstplaats Crespano del Grappa gevestigd is. Met de gele trui om de schouders gingen we assertiever koersen en hadden we de wedstrijd onder controle. Al kwamen we op de voorlaatste dag nog goed weg toen Frederic op dertig kilometer van de finish ten val kwam en overkop ging. De leiderstrui gaven we uiteindelijk niet meer af en we haalden het met meer dan acht minuten voorsprong op hun dichtste concurrenten. Goed voor de dubbel dus en het was pas de tweede keer in de geschiedenis van de TOUR Transalp dat een duo zichzelf kon opvolgen. Een eindzege zonder ritwinst, maar wel met een feestje in aankomstplaats Riva. We genoten van de beleving van het mooie evenement, de contacten met medefietsers, de eenheid met moeder natuur, een weekje leven als prof en indien mogelijk zo goed mogelijk prestaties bij elkaar te fietsen.

Tweede overwinning op rij, deze keer zonder etappezege.

En de video:

Gerelateerde artikels