Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Speciale paintjobs voor Bianchi-boegbeelden

De Tour is daar weer! Tijd om de helden die het gaan moeten ontgelden – fysiek althans toch, want zo’n Tour, dat is best aanpoten – vooraf alvast te verwennen. En waar doe je dat beter mee dan met een speciale editie van het strijdwapen waarop al die fysieke labeur wordt uitgevoerd? Bianchi maakte voor de twee speerpunten van Team LottoNL-Jumbo opvallende, handbeschilderde Oltre XR4 frames.

De speerpunten van het Nederlandse Lotto-team zijn Primoz Roglic voor het klassement en Dylan Groenewegen voor de dagsuccessen. Zowel de Sloveen als de Nederlander krijgen een indrukwekkend nieuw frame met opmerkelijke graphics.

Foto: Primoz Roglic was in een vorig leven skischansspringer. Nu adelaar op de fiets…

Voor Roglic grepen de lakkers in Bianchi’s homebase in Treviglio naar een afbeelding van een adelaar, die verwijst naar de succesvolle ‘vlucht’ van Roglic op de Col du Galibier, vorig jaar in de Tour, toen de voormalige schansspringer de 17e etappe op zijn naam schreef. Een icoontje met de telemarklanding (bekend uit het schansspringen) verwijst naar de vorige professionele sportloopbaan van Primoz.

Foto: Amsterdams grommende leeuw op de balhoofdpartij…

Groenewegen bedachten ze ook met een heerser uit het koninkrijk der dieren, te weten de (Nederlandse) leeuw, omdat Dylan vol gretigheid de afsluitende etappe op de Champs-Elysées winnend afsloot. De drie X’en die de voorbouw ook nog tooien, verwijzen naar het logo van Amsterdam, geboortestad van Groenewegen.

We gaan opletten of we de bikes op tv van de overige fietsen kunnen onderscheiden!

De speciale edities van Bianchi’s topmodel Oltre XR4 zijn binnenkort ook verkrijgbaar voor consumenten.

Gerelateerde artikels