Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw en licht als ether: de Giro Aether

De nieuwe Giro Aether ziet er heel erg ‘Giro’ uit, maar legt de lat op vlak van comfort en veiligheid op een nieuwe hoogte dankzij de toepassing van een aantal nieuwe technieken.

MIPS Spherical ziet er aan de binnenkant van de helm een pak chiquer uit dan de eerste MIPS-systemen.

De nieuwe Aether maakt vooreerst gebruik van MIPS Spherical, een nieuwe evolutie van de bekende Zweedse MIPS technologie. Tot voor kort herkende je een helm die met MIPS was uitgerust aan de gele plastic constructie aan de binnenkant van de helm die er moest voor zorgen dat de rotatiekrachten bij een impact (deels) werden opgevangen. Een prima functionerend systeem dat er echter niet zo fraai uitzag. MIPS Spherical is een nieuwe versie van het bestaande systeem dat gebruik maakt van twee lagen EPS-voering die ten opzichte van mekaar kunnen bewegen om op die manier de rotatiekrachten die bij een val vrijkomen te absorberen. MIPS zorgt er op die manier voor dat je hersenen bij een val minder hard tegen de binnenkant van je schedel slaan, met een veel kleinere kans op hersenschade tot gevolg.

Groot voordeel van MIPS Spherical is dat het veel mooier in het design van een helm kan worden geïntegreerd. In het geval van de Aether vallen de MIPS Spherical voeringpanelen netjes buiten de massieve ventilatiesleuven. De helmschaal -uiteraard fully in mold- bestaat uit zes panelen die met een Aura-versterkingssysteem met mekaar zijn verbonden zodat de helm bij een crash heel blijft. Het passysteem van de helm is het Roc Loc 5+ Air fit en de helm zelf is van EPS van verschillende densiteiten gemaakt.

De Giro Aether komt in drie maten en negen kleuren waaronder drie limited editions. De helm zal 299 euro kosten.

Hier vind je alle info over Giro helmen.