Actua

Weektip: hoe vervang je je remschijven?

In mountainbikeland zijn remschijven de standaard en ook op steeds meer racefietsen zien we ze terug. Voor ieders veiligheid is het van belang dat deze tiptop in orde zijn. Zodra ze versleten zijn, is vervanging noodzakelijk. In deze weektip leggen we uit wat erbij komt kijken als je fiets om nieuwe schijven roept.

Video: Ontdek de fietsregio Alta Badia

In de nieuwe editie van Grinta! stellen we de regio Alta Badia, in het hart van de Italiaanse Dolomieten, voor als een ‘hotspot’ voor fietsers. In juni 2021 trekken we opnieuw twee weken naar ginds voor de Grinta!-lezersreis Dolomiti Experience. Check ook het filmpje.

Vernieuwde Specialissima: allrounder met schijfremmen

Bianchi is met haar Specialissima terug naar de ontwerpafdeling gegaan. Het resultaat is een vernieuwd model dat stappen voorwaarts heeft gezet op het vlak van gewichtsbesparing, stijfheid en aerodynamica. Bovenal zien we het model voor het eerst met schijfremmen passeren.

Dit lees je in de nieuwe Grinta!

De nieuwe editie van Grinta! is er. Winter is coming en dus brengen we naast een extra magazine met wintermode ook een ruim dossier met tips om je winterplanning vorm te geven. 148 + 52 bladzijden informatie en inspiratie voor het najaar.

VIDEO D’Ardennen, aflevering 10: Muur van Hoei

Herinner je je onze avonturen op de kasseien en de Vlaamse hellingen met Peter Van Petegem? In deze nieuwe videoreeks, D’Ardennen, verkennen we met ex-profrenners Maarten Tjallingii en Karsten Kroon tien hellingen uit Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold Race en Waalse Pijl. De tiende en laatste aflevering gaat over de befaamde Muur van Hoei.

Sigma Sport zet in op extra zichtbaarheid

De klok wordt komende nacht een uur terug gezet, de wintertijd gaat daarmee in. Goede verlichting op de fiets is daarmee extra belangrijk. Sigma Sport geeft tips.

De Panne Beach Endurance: 25ste editie uitgesteld

Organisatie en deelnemers van de Panne Beach Endurance keken reikhalzend uit naar de editie van 22 november. Het zou de 25ste in de geschiedenis worden. Vanwege het coronavirus is het jubileumnummer van de bekende strandwedstrijd uitgesteld.

Nieuw: Vittoria Air-Liner GRAVEL

Na de Air-Liner ‘inserts’ voor mountainbikebanden, lanceert Vittoria nu ook een exemplaar voor gravelrijders: de Air-Liner GRAVEL. Met zo’n ‘stootkussen’ in je band geniet je uiteraard van een betere lekbescherming, al belooft Vittoria nog een pak andere voordelen…

VIDEO D’Ardennen, aflevering 9: Côte du Rosier

Herinner je je onze avonturen op de kasseien en de Vlaamse hellingen met Peter Van Petegem? In deze nieuwe videoreeks, D’Ardennen, verkennen we met ex-profrenners Maarten Tjallingii en Karsten Kroon tien hellingen uit Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold Race en Waalse Pijl. Voor de negende aflevering zijn we naar de Côte du Rosier gegaan.