Deel dit artikel:

De Panne Beach Endurance: 25ste editie uitgesteld

Organisatie en deelnemers van de Panne Beach Endurance keken reikhalzend uit naar de editie van 22 november. Het zou de 25ste in de geschiedenis worden. Vanwege het coronavirus is het jubileumnummer van de bekende strandwedstrijd uitgesteld.

De eerste editie van de Panne Beach Endurance vond plaats in 1996. In de jaren daarna is deze wedstrijd uitgegroeid tot een internationaal bekende strandrace met deelnemers uit zes verschillende landen. Deze wedstrijd lokt elk jaar meer dan duizend renners én entourage naar De Panne.

In die 24 jaren zijn er al heel wat onvoorziene situaties de revue gepasseerd. Zo kreeg de wedstrijd af te rekenen met extreme weersomstandigheden: van harde regenbuien tot storm en sneeuw. Gelukkig kon organisatie keer op keer de uitdagingen het hoofd bieden, mede dankzij de ondersteuning van vele enthousiaste vrijwilligers.

Ditmaal trekt de organisatie toch aan het kortste eind. De 25ste editie wordt vanwege aangescherpte coronamaatregelen doorgeschoven naar 2021. De mensen die zich hebben ingeschreven, krijgen het inschrijvingsgeld terug op de bankrekening gestort.

Een coronaproof parcours

Helemaal stil blijft het overigens niet op het strand. Geïnteresseerden krijgen de kans om te proeven van het zilte zand op het strand van De Panne. Er komt een uitdagend, coronaproof parcours. De organisatie roept strandracers op om dat parcours van 20 tot 29 november te rijden, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. Meer info daarover volgt op de website van de Panne Beach Endurance.