Deel dit artikel:

Dit lees je in de nieuwe Grinta!

De nieuwe editie van Grinta! is er. Winter is coming en dus brengen we naast een extra magazine met wintermode ook een ruim dossier met tips om je winterplanning vorm te geven. 148 + 52 bladzijden informatie en inspiratie voor het najaar.

Bouw jouw winterplanning

Wat is de ideale winterkoers? We stomen je klaar voor de herfst- en wintermaanden met allerlei tips, tricks en duiding. We schetsen niet alleen de evolutie van de trainingsleer en waarschuwen we niet alleen voor al te hoge intensieve sportprestaties in de wintermaanden; we brengen ook heel wat praktische en concrete tips en adviezen rond rollentraining en core stabilitytraining. Wat die core stability betreft: profrenner Edward Theuns en zijn vriendin Lien Crapoen tonen hoe het moet.

Extreem fietsen

Niet dat we extreme fietsactiviteiten willen verheerlijken maar toch valt het ons op dat ‘extreem’ fietsen ‘in’ is. We brengen 10 portretten van fietsers die zo nu en dan eens ’tot het gaatje’ durven gaan. We vragen ook na of extreme fietsuitdagingen voorop stellen eigenlijk wel ‘gezond’ is.

Epic ride: Bordeaux-Parijs

In 1965 realiseerde de Fransman Jacques Anquetil ‘le doublé’, een onmogelijk geachte dubbelslag, namelijk binnen de 24 uur de Dauphiné en Bordeaux-Parijs winnen. We reconstrueerden de marathontocht van Maître Jacques tussen Bordeaux en Parijs. Van een extreme fietsrit gesproken.

28 winteroutfits in de kijker

In een 52 bladzijden tellende modebijlage, een extra magazine bij Grinta! 83, zetten we maar liefst 28 fietsoutfits voor herfst en najaar in de kijker. Verneem alles over de complete outfits en accessoires waarmee je de komende maanden zonder verpinken de meest brutale fietsdagen kan trotseren. Je weet wat ze zeggen: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kledij.

Hotspot: Alta Badia

Een fietsstreek om te koesteren, jouw start en eindpunt van al jouw Dolomietenritten: dat is Alta Badia. De voorlopig laatste hotspot uit een reeks van 12 wielerlocaties strijkt neer in het hart van de Italiaanse Dolomieten.

Reportage: met Skoda naar de Tour

Onze eindredactrice Joyce mocht, op uitnodiging van Toursponsor Skoda, naar de Tour de France. Ze was erbij tijdens de koninginnenrit naar de top van de Col de la Loze.

100% Getest: Ekar & Classified

Een uitgrebeide test van Campagnolo’s nieuwste gravelgroepset, Ekar, lees je in de nieuwe editie van Grinta!. Overigens kan je ook de videoreview raadplegen op ons YouTube-kanaal of via www.grinta.be. Ook getest in de nieuwe Grinta!: de elektronisch aangestuurde achternaaf van het Belgische merk Classified. Verder: we stellen 6 nieuwe of vernieuwde racefietsen voor 2021 voor.

In het wiel bij Wouter Deboot

Hij fietste al dwars door Oceanië maar voor ons selecteerde hij een fietsroute ietwat dichter bij huis. Reportagemaker en fietsavonturier Wouter Deboot over zijn fietspassie.