Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw: Vittoria Air-Liner GRAVEL

Na de Air-Liner ‘inserts’ voor mountainbikebanden, lanceert Vittoria nu ook een exemplaar voor gravelrijders: de Air-Liner GRAVEL. Met zo’n ‘stootkussen’ in je band geniet je uiteraard van een betere lekbescherming, al belooft Vittoria nog een pak andere voordelen…

Een Air-Liner monteren, dat lijkt haast alsof je een zwembadnoedel rondom je velg legt. De Air-Liner GRAVEL is gemaakt van EVA-schuim: een materiaal dat men ook in de zolen van loopschoenen gebruikt en dat als een soort stootkussen in je band fungeert. De kans op stootlekken wordt dus tot een absoluut minimum beperkt.

Extra grip, comfort en lekbescherming

Je gebruikt de Air-Liner GRAVEL ‘insert’ altijd in combinatie met een tubeless ready buitenband. De vorm is speciaal ontwikkeld om perfect te passen in velgen van gravelwielen met een interne breedte tot maximum 25 mm. Zo’n Air-Liner is telkens een stukje te lang, zodat je hem zelf op maat kan snijden. Je koopt deze ‘insert’ dus onafhankelijk van je wielmaat. In de doos zit ook een specifiek tubeless ventiel dat het mogelijk maakt om je band op te pompen en tubeless melk toe te voegen terwijl de Air-Liner GRAVEL gemonteerd is.

Naast een optimale bescherming tegen stootlekken, heeft de Air-Liner GRAVEL nog andere voordelen. Zo zorgt hij er ook voor dat de hieldraden van je band steeds prima aansluiten aan je velgrand. Bovendien kan je met een lagere bandenspanning rondrijden, wat zorgt voor extra grip en stabiliteit in het bochtenwerk en tijdens het remmen. Bovendien is het polymeerschuim heel erg duurzaam: de Air-Liner GRAVEL is herbruikbaar, slorpt geen tubeless melk op en gaat zo’n 2000 rij-uren mee volgens Vittoria.

De adviesprijs voor een Air-Liner GRAVEL van Vittoria is 22,50 euro. Meer info op de website van Vittoria en in deze video:

Gerelateerde artikels