Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vernieuwde Specialissima: allrounder met schijfremmen

Bianchi is met haar Specialissima terug naar de ontwerpafdeling gegaan. Het resultaat is een vernieuwd model dat stappen voorwaarts heeft gezet op het vlak van gewichtsbesparing, stijfheid en aerodynamica. Bovenal zien we het model voor het eerst met schijfremmen passeren.

De Specialissima is al vele jaren een gekende naam in de Bianchi-familie. De laatste grote vernieuwingen dateren van een paar jaar geleden. Toen nog zagen we er nog velgremmen op zitten. Met het nieuwe seizoen in aantocht en het feit dat de Specialissima komend seizoen de officiële fiets wordt van de heren en dames van het huidige Micthelton-Scott, vond Bianchi het tijd worden om het model te gaan moderniseren.

Allrounder

Bianchi positioneert de Specialissima als een absolute allrounder. Of het nou om klimmen gaat of dominantie op het vlakke, de Specialissima is volgens de Italianen steeds de oplossing. Bianchi verwijst daarbij in eerste instantie naar het gewicht. Het gespoten frame weegt 750 gram (in maat 55), de voorvork 370 gram. Tegelijkertijd claimt de fabrikant een scherpe ratio tussen gewicht en stijfheid te hebben gerealiseerd. Power op de pedalen wordt zo veel mogelijk omgezet in voorwaartse beweging.

Bianchi heeft eveneens op de aerodynamica gelet. Innovaties die in eerste instantie zijn ontwikkeld voor de Oltre (het aeroplatform van Bianchi), zijn nu ook op de vernieuwde Specialissima te zien. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om verbeterde integratie van onderdelen, waaronder interne kabelgeleiding en integratie van de zadelpen en cockpit. Maar ook om strakkere designs en aerodynamisch gevormde buizen.

In celeste, zwart en custom kleur

Om de vernieuwde Specialissima een ‘echte’ Bianchi te laten zijn, komt hij beschikbaar in de iconische celeste kleur. Daarnaast is er een geheel zwarte uitvoering. Deze kleurstelling zal vooral in trek zijn bij degenen die op de grammen letten: hij levert namelijk een gewichtsbesparing van 80 gram op. De Specialissima is eveneens onderdeel van de Bianchi Colour Configurator. Dat betekent dus dat de kleur te personaliseren valt.