Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ultimate: nieuwe kettingolie voor minder wrijving

Tunap Sports brengt een nieuwe kettingolie op de markt: de Ultimate. Deze olie minimaliseert het wattageverlies en is uitgebreid getest in laboratoria en in samenwerking met partners.

Het team van Tunap Sports heeft ruim een jaar uitgetrokken voor de ontwikkeling van het product. De developers gingen voor productonderzoek naar laboratoria en wonnen na tests feedback in bij Bora-Hansgrohe, het Duitse nationale baanteam, het FES (Institut für Forschung und Entwicklung von Sportgeräte) en de brand partners Ghost, Rotwild en Focus.

Bij Tunap Sports spreken ze nu van een ‘indrukwekkend resultaat’. “We hebben een kettingolie ontwikkeld die onverslaanbaar is in termen van vermogensverlies en tegelijkertijd meetbare, bevestigde tijdwinst oplevert”, klinkt het overtuigend.

De Ultimate bevat volgens Tunap Sports kwaliteitsvolle smeerstoffen en biedt zo niet alleen een soepel draaiende ketting, maar ook bescherming tegen slijtage. Speciale additieven beschermen tegen corrosie. Het smeermiddel heeft kruipende eigenschappen, terwijl het geluid van de ketting aanzienlijk vermindert. Om de proef op te som te nemen, is er een vergelijkende test uitgevoerd met nog 22 andere kettingoliën. Onder toezicht van het FES zou de Ultimate daar als beste uit de bus gekomen zijn.

Rekenvoordeel

Tunap onderbouwt het product ook met cijfers. De Ultimate werd geselecteerd voor de wereldkampioenschappen baanwielrennen 2020 in Berlijn. Volgens eigen metingen hebben de atleten alleen al op de 1.000 meter een rekenvoordeel van ongeveer 0,2 seconde, mits de kettingen behandeld zijn met Ultimate. In de achtervolging van 4.000 meter kan deze voorsprong oplopen tot meer dan 1 seconde.

Gerelateerde artikels