Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Macmilano: passie voor fietsen én design

Bij Macmilano gaan fietsen en design hand in hand. Het relatief jonge bedrijf heeft diverse accessoires en een casual kledinglijn.

Macmilano is een Belgisch merk dat in 2018 werd opgericht door Ruben Teirlinck en Jens Baert. Het lifestylelabel zet de liefde voor de fiets centraal en combineert die met stijlvolle ontwerpen en techniek. De collectie bestaat onder meer uit accessoires die het de gebruiker gemakkelijker maakt de fiets op te bergen.

Ophangsystemen

Zo kwam Macmilano eerder op de markt met een eerste collectie fietsophangsystemen. Deze dragen de naam Duetto en Duetto Wood. Bij het ontwerp waren er enkele uitgangspunten: eenvoudig in gebruik, een strak ontwerp, stevigheid en ‘Made in Belgium’.

De Duetto Wood combineert natuurlijke materialen met de stevigheid van een metalen basis. De fiets wordt opgehangen door de bovenbuis te laten rusten op de houten dragers. De Duetto is gemaakt van onder meer gelooid leder. Door het luxueuze karakter springt de Duetto nog meer in het oog.

Streetwear

Macmilano biedt eveneens een collectie streetwear. Deze bestaat uit de shirts ‘Jus in de benen’, ‘Cima Coppi’, ‘Vélodrome’, ‘L’Ultimo Chilometro’ en ‘Grand tour’. De uniseks shirts zijn gemaakt van 100 procent biologisch katoen. De voorkant heeft een kwaliteitsvolle full-color print. De Macmilano streetwear collectie is te verkrijgen in de webshop.