Getest

100% Getest: Van Rysel 940 Ultra RCR

Dat vorig jaar een racefiets met velgremmen er in slaagde om de titel ‘Racefiets van het Jaar – Powered by Grinta!’ in de wacht te slepen, zorgde binnen de branche voor flink wat controverse. Maar gezien de prijs van de winnende fiets viel die keuze voor velgremmen perfect te verantwoorden. Inmiddels is de schijfrem echt wel de standaard geworden in racefietsland en was de Van Rysel 940 Ultra RCR Dura-Ace dit jaar nog de enige deelnemende fiets met velgremmen.

100% Getest: Look Geo Trekking Vision

Look probeerde de markt van offroad klikpedalen een tijdlang te bedienen met een eigen kliksysteem (S-Track), maar toen dat niet aansloeg keerden de Fransen midden vorig jaar terug naar Shimano’s SPD-systeem dat zijn deugdelijkheid al ruimschoots bewezen heeft. De Look X-Track pedalen zijn méér dan OK en met hetzelfde kliksysteem als basis ontwikkelde de Franse pedalenbouwer nu de Geo Trekking lijn.

100% Getest: Cannondale Topstone Carbon Ultegra RX

De verkiezing Racefiets van het Jaar – Powered by Grinta! staat open voor alle racefietsen, gravelbikes of crossfietsen met een krom stuur en een maximumprijs van 5.999 euro. Basso stuurde vorig jaar de Palta gravelbike in, Cannondale leverde voor de verkiezing van dit jaar de Topstone Carbon Ultegra RX aan. De Basso Palta won vorig jaar niet, dit jaar wint ook de Cannondale Topstone Carbon Ultegra RX niet. Al wil dat niet zeggen dat we daarom iets tegen gravelbikes hebben…

100% Getest: Prorace Chaos DSQ

Vorig jaar nam de firma Feryn uit Willebroek met zijn beide racemerken deel aan de verkiezing Racefiets van het Jaar – Powered by Grinta!, dit jaar ‘beperkten’ ze zich tot één fiets. Al eet de Prorace Chaos DSQ wel van twee walletjes.

100% Getest: BBB NanoStrike Combo

BBB is flink met de bezem door zijn verlichtingsaanbod gegaan. Niet alleen gingen de krachtige lampen voor offroad gebruik overboord, tegelijk werd een aantal modellen opgefrist en nieuwe lampjes geïntroduceerd. Voor wie geen fortuin aan zijn fietsverlichting wil uitgeven, maar toch veilig op weg wil gaan in duistere omstandigheden is er de NanoStrike koplamp (42,95 euro) en het Signal achterlicht (29,95 euro). Als koppeltje te koop in de NanoStrike Combo aan 69,95 euro.

100% Getest: BH G8 Disc 7.0

Omdat je het allemaal niet ingewikkelder moet maken dan nodig, is de BH G8 de opvolger van de … G7. Aan het DNA werd niet gesleuteld zodat de G8 nog altijd een allround inzetbare machine moet zijn, maar de Spanjaarden scherpten het platform wel op een aantal cruciale puntjes bij. Dat volstond om de fiets hoog te doen eindigen in de eindafrekening van de Racefiets van het Jaar 2020 verkiezing, maar was net niet goed genoeg om de BH G8 Disc 7.0 op het podium te hijsen.

100% Getest: Giant Recon HL 900 & TL 200 combo

Ook al gemerkt dat het tegenwoordig met veel pijn en moeite tegen 8.30 uur een beetje licht begint te worden en dat het rond 16.30 uur alweer flink begint te duisteren? Fietsverlichting is in deze periode van het jaar onmisbaar om je veilig op weg te kunnen begeven, vandaar dat we drie dagen op rij online aandacht besteden aan verlichting. Te beginnen met deze 100% Getest van de Giant Recon HL 900 koplamp en het bijhorende TL 200 achterlichtje.

100% Getest PEdAL ED Odyssey shirt, Atsu broek en Node frametas

PEdAL ED is een jonge producent van fietskleding (opgericht in 2007) die zich profileert in de wereld van bikepacking en ‘self supported races’. De sponsoring van de Transcontinental Race is daar het beste voorbeeld van. Het van oorsprong Japanse merk met een productie-eenheid in Italië is er dan ook heilig van overtuigd dat elke discipline in de wielersport specifieke kledij vergt.

100% Getest: Invani Base Layer

Aan merken en merkjes is er in de sector van de fietskleding beslist geen gebrek, al blijven er nog steeds nieuwe zakenlui/uitvinders/dromers (schrappen wat niet past) hun geluk beproeven. Het Britse Invani is zo’n nieuwkomer, maar dan wel eentje met een apart concept want al hun fietskleding is omkeerbaar. Grinta! testte het onderhemd van Invani.

100% Getest: Rudy Project Keyblade

Moderne fietsbrillen lijken ieder jaar weer wat groter te worden, maar niet iedereen is fan van zo’n veranda op zijn snuit. Wie kleinere sportbrillen verkiest, is bij Rudy Project aan het juiste adres want daar houden ze het formaat van hun brillen binnen de perken. De nagelnieuwe Keyblade volgt die filosofie voor de volle honderd procent.

100% Getest: BBB Maestro

BBB was twintig jaar geleden één van de eerste merken dat fietsenmakers een volledig gamma aan fietsaccessoires kon leveren. Van spatbordjes tot verlichting en van brillen tot overschoenen: BBB had en heeft het nog allemaal. Met als groot voordeel voor de fietsenmaker dat alle spullen in een uniforme verpakking zitten, wat de presentatie in de winkel alleen maar indrukwekkender maakt. Vorige zomer voegde BBB de Maestro helm aan zijn aanbod toe en die helm is een perfecte illustratie van de evolutie die BBB als merk de voorbije jaren doormaakte.

100% Getest: Bioracer Tempest Pixel Glove

Fietsen met koude handen is sowieso niet leuk en ook jouw veiligheid en die van andere weggebruikers komt in het gedrang als je met verkleumde vingers je fiets slechts half onder controle hebt. Voor wie de overgang tussen zomerhandschoenen en dik gevoerde winterhandschoenen te groot is, ontwikkelde Bioracer de One Tempest Pixel handschoenen.