Actua

Rein4ced start de productie van onbreekbare fietsframes in België

We berichtten op deze site al eerder over de Belgische start-up Rein4ced en de manier waarop het bedrijf de fietsbranche op zijn kop wil zetten. Intussen staat het project stevig in de steigers, wordt vanaf volgende week de productielijn geïnstalleerd en wil Rein4ced volgend jaar twintigduizend high-end carbon fietsframes produceren in België.

Cube goes aero met de C:68X

Hadden we al gezegd dat de fietsmerken over mekaar struikelen in hun moeite om in de aanloop naar de Tour de France met nieuwe modellen te komen? Het Duitse Cube pakt met de Litening C:68X aerobike uit.

Klavertje vier: Trivio Hadley

Met de Imaginair, de Vento en de Nimity Duolux had het Nederlandse onderdelen- en accessoiremerk Trivio al drie fietsbrillen in het gamma. Met de nagelnieuwe Hadley is het klavertje vier nu compleet.

Peloton Bike Store is de Grinta! store van deze week

Bij Peloton Bike Store in Kampenhout beseft men dat je niet zomaar een fiets koopt… Je wilt niets minder dan de perfecte fiets! Daarom wordt bij Peloton Bike Store elke klant opgemeten alvorens hij of zij een fiets koopt en bijgestaan met de juiste dienstverlening, service en advies.

Van der Poel vier jaar lang ambassadeur van Canyon

Deze weken draait de transfercarrousel in het peloton in volle vaart en vangen we de nodige geruchten op over mogelijke overgangen. Een team dat nu of in de toekomst in zee wil gaan met Mathieu van der Poel, krijgt Canyon daar automatisch bij. De in Vlaanderen woonachtige Nederlander heeft een persoonlijk contract voor vier jaar gesloten.

Shiv TT: het nieuwe tijdritwapen van Specialized

Vlak voor de Tour de France introduceren de fietsfabrikanten in ijltempo nieuwe tweewielers. Nadat Bob Jungels en Yves Lampaert al tijdritten wonnen op de nieuwe Specialized Shiv TT, wordt hij in de week voor de Grand Départ ook effectief naar buiten gerold. Al duurt het wel nog even tot de fiets in de winkels verschijnt.

Granfondorenners werkten op trapefficiëntie

Ils Van Der Moeren en Daan Vermeulen doen het momenteel voortreffelijk in de Transalp. Benieuwd waar hun succes vandaan komt? Check dan het belang van het gegeven trapefficiëntie…

Giant Tour Ride 2019: Giant-peloton trekt vanuit Nederland naar Tourstad Brussel

Giant zorgt met haar Tour Ride 2019 voor dé sportieve opmaat naar de Tour de France. Daags voor de Grand Départ stapt een peloton van ruim twintig fanatiekelingen bij het kantoor van Giant in Lelystad op de fiets om vervolgens circa driehonderd kilometer naar het zuiden te trappen. In finishplaats Brussel is er een Meet & Greet met het CCC Team. Ook deelnemen? Marianne Vos en Laurens ten Dam verloten komend weekend de laatste twee starttickets.