Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Peugeot-Classics Vandecasteele pakt groots uit tijdens tiende editie

In het weekend van 13 en 14 juli is er wederom een Coppa Grinta!-evenement van formaat: de Peugeot-Classics Vandecasteele. De organisatie pakt groots uit, want het is alweer de tiende editie.

De organisatie achter de Peugeot-Classics Vandecasteele biedt twee dagen lang vertier voor fietsers van allerlei niveaus. Op zaterdag 13 juli zijn er de ritten van 28, 58, 68, 98, 108, 128, 153 en 286 kilometer. Een dag later, op zondag 14 juli, zijn er zes afstanden: 28, 58, 68, 98, 108 en 128 kilometer. Verschillende tochten zijn opgesmukt, aangepast en voorzien van nieuwe uitdagingen.

De startplaats is Garage Vandecasteele – Peugeot (Kuurnsesteenweg 107, Kortrijk). Vanaf 6.30 uur mogen fietsers inklikken voor hun rit. Daaromheen is er een gevarieerd programma voor jong en oud.

Ultrarit

De oplettende lezer zal het hierboven opgevallen zijn dat er één bijzonder uitdagende tocht tussen zit: de route van 286 kilometer op zaterdag. Deze ultrarit is aan het programma toegevoegd, omdat het evenement dit jaar jubileert. Speciaal voor de tiende editie is er een uitdaging van formaat ontwikkeld.

De ultrarit combineert de twee langste ritten en komt zodoende uit op een afstand van 286 kilometer. Wie deze uitdaging aangaat – dat kan enkel op 13 juli en niet op 14 juli – krijgt in ieder geval een uniek aandenken: een gelimiteerde editie van de Peugeot Classic-trui, die enkel en alleen voor deelnemers van deze rit ontworpen werd. De start is vanwege de lange afstand voorzien rond de klok van 5.00 – 5.30 uur, dit in tegenstelling tot de andere afstanden.

Coppa Grinta!

De Peugeot-Classics Vandecasteele is onderdeel van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst met zeventien toertochten die je ab-so-luut moet fietsen. Omwille van hun kwalitatieve organisatie die zich uit in een mooi parcours, goede bevoorradingen, een toffe sfeer en après-bike en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. Ze zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.