Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Giant Tour Ride 2019: Giant-peloton trekt vanuit Nederland naar Tourstad Brussel

Giant zorgt met haar Tour Ride 2019 voor dé sportieve opmaat naar de Tour de France. Daags voor de Grand Départ stapt een peloton van ruim twintig fanatiekelingen bij het kantoor van Giant in Lelystad op de fiets om vervolgens circa driehonderd kilometer naar het zuiden te trappen. In finishplaats Brussel is er een Meet & Greet met het CCC Team. Ook deelnemen? Marianne Vos en Laurens ten Dam verloten komend weekend de laatste twee starttickets.

Al sinds 2013 haakt Giant met haar Tour Ride jaarlijks in op de Ronde van Frankrijk. In 2017 werd er voor het eerst naar de startplaats van de Tour de France gefietst, destijds het Duitse Düsseldorf. Ook dit jaar heeft Giant besloten om de vertrekplaats van de Tour de France aan te doen. Voor het stel goed getrainde fietsers klinkt op vrijdagavond 5 juli (22.00 uur) het startschot. In drie etappes rijden zij naar de Belgische hoofdstad. Bij de Giant Stores in Utrecht, Tilburg en Heist-op-den-Berg zijn er tussenstops met uitgebreide bevoorradingen.

2019: de Recon Edition

Voor de renners is de Giant Tour Ride een uitdaging van hors catégorie. De afstand is pittig en bovendien fietsen de mannen en vrouwen de hele nacht door. Alle deelnemers krijgen Recon-verlichting op hun fietsen gemonteerd, zodat ze goed zien én gezien worden. Een volgwagen rijdt achter het fanatieke wielergezelschap aan, dat fietst onder het motto ‘samen uit en samen thuis’.

Ook olympische topsporters zien af

De Giant Tour Ride trekt fietsers van diverse pluimage. Zo hebben getrainde amateurs uit heel Nederland zich ingeschreven en rijden er ambassadeurs mee van Giant en Liv, het vrouwspecifieke label van de fabrikant. Daarnaast zijn er (olympische) topsporters van de partij die op een fiets van Giant of Liv rijden, onder wie shorttracksters Suzanne Schulting en Lara van Ruijven, windsurfster Lilian de Geus, wielrenster Evy Kuijpers (CCC-Liv) en de shorttrackers Itzhak de laat, Dennis Visser en Daan Breeuwsma. Zij zullen deelnemers oppeppen en waarschijnlijk ook zelf afzien.

Kans maken op de allerlaatste startplekken?

Na de opening van de registratie zijn de starttickets de deur uitgevlogen. Iedereen die zich vanaf nu aanmeldt, komt terecht op de reservelijst. Of dat uitzicht biedt op een startbewijs? Jazeker! Komend weekend tijdens de Nederlands kampioenschappen wielrennen zullen Marianne Vos (CCC-Liv) en Laurens ten Dam (CCC Team) allebei nog één naam uit de reservelijst trekken. Deze gelukkigen mogen dan ook mee op de geheel verzorgde reis naar Brussel. Overige mensen op de reservelijst komen in aanmerking voor een startbewijs als andere kandidaten zich afmelden. Wie wil deelnemen aan de Giant Tour Ride moet over een fiets van Giant of Liv beschikken.

Gerelateerde artikels