Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Van der Poel vier jaar lang ambassadeur van Canyon

Deze weken draait de transfercarrousel in het peloton in volle vaart en vangen we de nodige geruchten op over mogelijke overgangen. Een team dat nu of in de toekomst in zee wil gaan met Mathieu van der Poel, krijgt Canyon daar automatisch bij. De in Vlaanderen woonachtige Nederlander heeft een persoonlijk contract voor vier jaar gesloten.

Op zijn Facebook laat de 24-jarige alleskunner weten dat hij de komende vier jaar ambassadeur zal zijn van Canyon. “Ik ben daar enorm trots op”, zo schrijft de wereldkampioen veldrijden en winnaar van de Amstel Gold Race.

Van der Poel werkt zijn wedstrijden al sinds 2018 af op de fietsen van het in Koblenz (Duitsland) gevestigde bedrijf. “Ik kan alleen maar zeggen dat het de beste fietsen zijn”, zo laat Van der Poel weten. Eerder reed de allrounder op fietsen van onder meer Stevens.

Met het huwelijk tussen de succesvolle renner en Canyon zit het dus meer dan goed, getuige het langdurige contract. En datzelfde geldt voor de ploeg Corendon-Circus waar Van der Poel op de loonlijst staat. Ook dat team heeft een deal met Canyon, tot eind 2023 om precies te zijn.

Mathieu van der Poel Allee

Nog meer nieuws over Van der Poel: hij krijgt een straat naar zich vernoemd in Nederlands Limburg. De Oeveregrubbe tussen Berg en Terblijt en Sibbe wordt omgedoopt tot Mathieu van der Poel Allee. Dit eerbetoon heeft hij te danken aan zijn formidabele zege in de Amstel Gold Race van dit jaar. Het initiatief komt van Richard van Beek, organisator van Eroica Limburg.

Gerelateerde artikels