Actua

Peter Sagan trekt z’n trukendoos open op Mallorca

Op Mallorca bereidt Peter Sagan zijn nieuwe wielerseizoen voor. Onder de Spaanse zon klokt de oud-wereldkampioen vele kilometers. Tijdens een van de ritjes stuitte hij op een steile trap. Ook daar weet de 28-jarige Slowaak wel raad mee…

FOTOSPECIAL Cycling 4 Life: jubileumeditie in stijl

Gisteren was Cycling 4 Life al aan zijn tiende editie toe. Van 8 tot 20 uur was de piste constant volzet en ook in de tribune en het cafetaria was het dikke ambiance, met dank aan de perfecte platenkeuze van de DJ met dienst. Finaal leverde het 14.500 euro op voor de projecten van Vélo Afrique, veel geslaagde piste-initiaties en een paar schuivertjes met gelukkig enkel schrammen en blutsen tot gevolg. Volgend jaar weer? Graag!

Fashion For Cycling is de Grinta! store van deze week

Fashion For Cycling is een eigenwijze fietswinkel en dat blijkt uit veel dingen. Zo kan je er niet terecht voor fietsen, maar wel voor alle fietsmode en accessoires. Op een winkeloppervlak van 3.200 vierkante meter is een ruim assortiment van alle belangrijke fietsmerken te vinden.

Word jij Koning van de Muur?

Schrijf je in voor onze wedstrijd Koning van de Muur die we op de slotdag van Velofollies (zondag 20 januari) samen met Tacx houden. Degenen die het snelst virtueel naar boven rijden, worden beloond met een mooie prijs. Schrijf je nu in!

Retül Bike Fitting: Teller Op Nul

Wie oud genoeg is om nog met een klassiek roadbook genavigeerd te hebben, die kent de term ‘Teller Op Nul’. Bij dat klassieke systeem van navigeren met bolletje-pijltje nota’s werd je als fietser, motorrijder of rallypiloot immers altijd na een aantal kilometers gevraagd om de dagteller van je voertuig op nul te zetten, kwestie van te voorkomen dat alle kleine foutjes in de metingen zich zouden opstapelen tot één grote fout met dikke ellende als gevolg. De Retül bike fitting sessie die ik bij Specialized Europe volgde geldt in mijn geval als ‘Teller Op Nul’.

Marktoverzicht: sokken, winterschoenen en overschoenen

Handen en voeten krijgen het in de winter zwaar te verduren. Aan de uiteinden van je ledematen is de bloeddoorstroming sowieso al minder, dus als nattigheid en koude daar hun werk kunnen doen, ben je er gegarandeerd aan voor de moeite. Gelukkig heb je om je voeten warm en droog te houden tegenwoordig veel mogelijkheden. In Grinta! 71 vind je straks nog meer inspiratie en per productgroep een 100% Getest item, maar hierbij alvast een paar ‘essentials’ Omdat je ze in dit weer nodig hebt…

Rapha Festive 500 is toe aan negende editie

Rapha pakt ook ditmaal aan het einde van het jaar uit met de Festive 500. Voor de negende keer daagt het merk fietsers wereldwijd uit om vijfhonderd kilometer te rijden tussen kerst en oud en nieuw.

Legends T-shirtcollectie: een hommage aan wielericonen

Ben je last minute nog op zoek naar een cadeau voor Sinterklaas? Of neus je al rond voor een geschenk onder de kerstboom? Ga dan naar onze webshop. Je vindt er onder andere de splinternieuwe ‘Legends’ T-shirtcollectie.

Dit is de Grinta! store van deze week: Minne Sport

Bij Minne Sport in Ieper staat men voor een persoonlijk aanpak en advies op maat. En dat loont, want Minne Sport werd verkozen tot ‘Tweewielerwinkel van het jaar 2018’! Elk type fietser wordt in zijn of haar zoektocht stap voor stap begeleid. Iedereen die bij Minne Sport een fiets koopt wordt eerst gemeten – een zogenaamde ‘bikefit’ – waardoor de fiets je als gegoten zit. Bovendien kun je alle fietsen testen op een afgesloten testparcours.

Specialized rust helmen uit met MIPS en … een valsensor!

Specialized bood tot op heden enkel zijn Airnet racehelm optioneel met MIPS aan, maar daar komt nu verandering in want het Amerikaanse merk heeft vanaf nu AL zijn helmen met MIPS beschikbaar. Nog nieuw is de ANGi valsensor die aan een aantal helmen wordt toegevoegd.