Blog

Grinta! X-Mass Ride 2018: Hete soep als antivries

Het is ondertussen even klassiek als kalkoen op kerstavond en stand up comedy op nieuwjaarsdag. Terwijl de gloed van de Warsmte Week nog nastraalt in Vlaanderen, trotseert een moedig peloton de vrieskou op tweede kerstdag. De Grinta! X-Mass Ride is voor honderdvijftig ijsberen dé winterklassieker bij uitstek.

In het spoor van Tom Pidcock

Veldrijden een België-Nederland onderonsje? Niet als het van supertalent Tom Pidcock afhangt. De regerende Europese Kampioen in de beloftencategorie is vastberaden om het als crosser te maken en steekt in de topcrossen bij de elite zo nu en dan al zijn neus aan het venster. Omdat ze bij Specialized Benelux ook zot zijn van veldrijden, mochten we ons een ochtend met een CruX Expert op de omloop van Lichtaart in het wiel nestelen van de jonge Brit. Of dat was toch de bedoeling…

Der Lokomotiv stoomt naar de Kilimanjaro

Al sinds mijn zes jaar verkoop ik aan de Gentse grootwarenhuizen ‘peetjes’ voor het goede doel, eerst voor Vredeseilanden en nu voor Rikolto, de opvolger van Vredeseilanden. Rikolto organiseert al acht jaar mountainbikereizen naar de regio’s waar projecten worden ondersteund en iedereen die aan zo’n reis wil deelnemen moet drieduizend euro inzamelen voor de projecten van Rikolto. Ik schreef mij in voor de Kilimanjaro Classic 2018 die voor midden september in Tanzania op de planning stond.

VIDEO: terugblik op Cycling 4 Life

Vorige zondag zorgde de tiende editie van Cycling 4 Life voor een massa fietsplezier en héél veel geld voor de goede doelen van Vélo Afrique. Met het sfeerfilmpje van Michaël Salens blikken we nog één keer terug op die topdag.

Martini Racing Ciclismo: een gezonde barman in een gezond lichaam

Een gebalanceerd actief leven, het is niet iets wat je onmiddellijk linkt aan mensen die actief zijn in de horeca. Lange dagen, onregelmatige uren en de schaarse vrije tijd wordt zelden aan sport besteed. Meer dan een (klein) duwtje in de rug is er gelukkig niet nodig om daar verandering in te brengen en dat was ook de mensen van Martini niet ontgaan.

Grinta! Coppi Koffie Ride: Foute muziek en koffie met een gouden randje

Diep in de herfst komen fietsende liefhebbers van het Zwarte Goud samen in de VeloLoft. Greg presenteert er gouden bonen en onderweg houden we halt bij OR Coffee. In de Grinta! Ride der Vallende Bladeren kleurt zelfs de natuur goud onder een wel erg aanwezige najaarszon. Er is ook een primeur: het peloton met een boontje voor koffie rijdt al swingend door het Vlaamse land.

Gravelbiken in Graubünden

Gravelbiken en Zwitserland, dat kan geen verkeerde combinatie zijn. In Graubünden zijn ze trots op hun landschap en wordt er al veel op de mountainbike gefietst. Racefietsers zie je er echter minder, wellicht vanwege ‘onbekend maakt onbemind’. De toeristische dienst wil daar verandering in brengen en organiseerde daarom een kennismakingstrip: gravelrijden langs de oevers van de Achter-Rijn.

Slagbomenslag Rondom Zeeland

Vorig jaar fietsten we tijdens de Grinta! Rondom Zeeland ride ten noorden van de Westerschelde met de Zeeuwse Leeuw Johnny Hoogerland. De hemelsluizen gingen wagenwijd open en het regende lekke banden. Yerseke bleef in de 2018 editie van Rondom Zeeland bewaard als vertrekpunt, net als de Zeeuwse bolus als ontbijt en de mosselen als recuperatiemaaltijd. De route, weersomstandigheden en Bekende Renner zagen er echter helemaal anders uit. En we ontdekten een natuurlijke vijand van het #ridetogether concept: slagbomen.

Kaffee, Kuchen en Krampen tijdens de Eddy Merckx Classic

9 augustus 2018, Grinta! lanceert een lezerswedstrijd waarbij een VIP-deelname aan de Eddy Merckx Classic aan de Fuschlsee in Salzburgerland te winnen valt. Ik onderdruk een spontane vloek, steek mijn smartphone weg en loop om een koffie naar de automaat.

VIDEO: Zo leuk was de Eddy Merckx Classic in SalzurgerLand

In het weekend van 9 september namen Dirk De Bruyne en Jo Degroote als winnaars van een Grinta!-wedstrijd deel aan de Eddy Merckx Classic aan de Fuschlsee in SalzburgerLand. Het verslag van Dirk volgt eerstdaags, hierbij alvast het leuke filmpje dat Jo van zijn trip maakte.

Limburg Epic: 175 km met 12 km/u gemiddeld

Zelfoverschatting correleert omgekeerd evenredig met leeftijd. Hoe ouder je wordt, hoe minder je eraan ten prooi valt. Gelukkig dus voor onze man dat hij geen jong veulen meer is, want anders was hij reddeloos ten onder gegaan aan het brute fietsgeweld dat de Limburg Epic op lijf en leden afvuurt.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE