Blog

Progetto Pordoi

Enkele weken rijpte het plan, het ‘Progetto Pordoi’. Vooruitblik op de klimtijdrit op de Passo Pordoi in de Dolomieten.

Forfait

Frederik geeft forfait voor de Damme Trio Classic. Het zit tussen de oren.

Dave is geen Joop

Werken aan de conditie en de basis leggen voor je fietsseizoen. Om die reden gaat een mens op wielerstage. Maar er is nog een reden. Een onuitgesproken reden maar eentje die iedereen wel stiekem drijft.

Rebel

Hoewel ik de voorbije weken en maanden de draad van mijn fietsleven weliswaar weer kon oppikken, wordt deze week toch de echte test voor mij. Op wielerstage in Spanje…

Allen voor één!

Op vrijdagochend 10 januari, toen Trek Factory Racing een groepsrit door de Vlaamse Ardennen organiseerde, was onze man erbij. Hij fietste in het wiel van ene… Fabian Cancellara.

Nieuwe bazen, nieuwe wetten

De techniekfreaks onder de wielerliefhebbers kregen een bijzonder fijn nieuwjaarscadeau want de internationale wielerfederatie UCI heeft een fietsontwerper gevraagd om de reglementering rond fietsen te moderniseren.

De maat der dingen

Sven Nys is de Messi van het veldrijden. Grinta!-hoofdredacteur Frederik Backelandt geeft zijn kijk op het fenomeen Sven Nys, voor hem ‘de maat der dingen’ in het veldrijden, al bijna twee decennia lang.

100% getest

Voor Grinta! schrijf ik met de regelmaat van een goed geoliede Zwitserse klok testverslagen die in de rubriek ‘100% Getest’ terecht komen. Iedere keer weer is zo’n artikel een zorgvuldig afwegen van plus- en minpunten waarbij één grote vraag altij

Statement op de Stelvio

In 1953 werd één van de meest iconische wielersportfoto’s genomen op de Stelvio. Zestig jaar later doen we een remake. Voor haar. Because she rocks.

De 15 regels van het shooten

Al enkele jaren organiseert Grinta! exclusieve modeshoots waarbij fietskleding in beeld wordt gebracht op vaak unieke locaties in binnen- en buitenland. Om het goede verloop ervan te garanderen, neemt men volgende regels in acht.