Blog

VIDEO: Zo leuk was de Eddy Merckx Classic in SalzurgerLand

In het weekend van 9 september namen Dirk De Bruyne en Jo Degroote als winnaars van een Grinta!-wedstrijd deel aan de Eddy Merckx Classic aan de Fuschlsee in SalzburgerLand. Het verslag van Dirk volgt eerstdaags, hierbij alvast het leuke filmpje dat Jo van zijn trip maakte.

Limburg Epic: 175 km met 12 km/u gemiddeld

Zelfoverschatting correleert omgekeerd evenredig met leeftijd. Hoe ouder je wordt, hoe minder je eraan ten prooi valt. Gelukkig dus voor onze man dat hij geen jong veulen meer is, want anders was hij reddeloos ten onder gegaan aan het brute fietsgeweld dat de Limburg Epic op lijf en leden afvuurt.

Eurobike 2018: de fiets als verliezer

De voorbije 22 jaar reisde ik elke zomer met veel goesting naar Friedrichshafen af voor de Eurobike fietsbeurs, de hoogmis voor liefhebbers van fietstechniek. Dit jaar laat ik voor het eerst met heel gemengde gevoelens de Bodensee achter mij. En dat heeft alles met het evenement zelf en niks met de fietsenbranche te maken.

Een eigenzinnig verslag van Les Trois Ballons

De volle 213 kilometer en 4.400 hoogtemeters vond ons granfondogroentje wat te dolletjes. Hij mikte in de recente Trois Ballons liever op een knalprestatie op de medio-afstand van 125 kilometer. Het werd alweer een bewogen dag. “Ik voel me als een bokser die met twee handen op zijn rug gebonden in de ring staat.”

Van Peloton de Paris naar Roubaix (en terug)

Peloton de Paris, de alleraardigste fietswinkel / fietsbar in Mechelen, organiseerde vorig weekend hun eerste bikepacking event. Yves Van De Ven fietste mee in het peloton en hoopt van harte dat dit geslaagd event opvolging krijgt.

Route 68: leve Jan Janssen!

“Ik fiets nog graag maar niet elke dag. Maar ik zal er klaar voor zijn”, had Jan Janssen ons vooraf laten weten. Pinkstermaandag was D-Day voor de sympathieke gebrilde Nederlander die een halve eeuw geleden de Tour de France won. ‘Route 68’, onze derde Grinta!-ride van het jaar, stond helemaal in het teken van Janssen en zijn eindwinst in de Tour van 1968. En uiteraard fietste de 78-
jarige Janssen zelf mee…

Ridley Granfondo Vosges: opstap naar meer

Afgelopen weekend trok onze man naar La Bresse voor de eerste editie van de Ridley Granfondo Vosges. Deze nieuwe Granfondo vond plaats op slechts 450 kilometer van Brussel en bleek met zijn 177km en 3.550 hoogtemeters een mooie opstap richting latere doelen.

Een Krekel in de Ardennen

Twintig jaar na zijn eerste deelname en tien jaar na zijn laatste deelname aan Luik-Bastenaken-Luik fietste Paolo Bettini nog eens over Ardeense wegen. Wij namen het wiel van de sympathieke ambassadeur van het Italiaanse fietsenmerk Titici.

Der Lokomotiv fietst: Italy Divide

Deze keer heb ik mijn zinnen gezet op de Italy Divide: een “exciting and unsupported bikepacking adventure and trailrunning route through Italy”, zo belooft de website. De Italy Divide is goed voor negenhonderd kilometer fietsen met 25.000 hoogtemeters over gravelpaden en af en toe een stukje MTB. Zo doorkruis je onder meer Rome, Siena, Firenze, Bologna en Mantova. Omdat je een fietsavontuur niet vroeg genoeg kunt beginnen, stap ik al een dag vóór het officiële vertrek aan het Colosseum in Rome in Gent in de trein voor een reis van twintig uur.

Luik-Bastenaken-Luik: Waar Vlaamse hellingen niet meetellen

Met 275 kilometer en 4.500 hoogtemeters profileert La Doyenne zich niet alleens als oudste, maar eveneens als lastigste van alle klassiekers. Van Luik naar Bastenaken en weer terug loopt de weg geen meter vlak, stuur je door het natuurschoon en krijg je een aartslelijke finale dwars door het industriële verleden van Luik voorgeschoteld. Al heb je op dat moment andere zorgen.

Met Van Nicholas en FFWD op Mallorca: veel beter wordt het niet

Nogal wat merken in de fietsbranche houden er een vrij harde marketingpolitiek op na zodat persvoorstellingen van nieuwe producten veel weg hebben van een sessie ‘brainwashen voor gevorderden’. Bij Van Nicholas en FFWD pakken ze het net dat ietsje anders aan. “We gaan drie dagen fietsen op Mallorca. Omdat het leuk is en om eens goed over onze producten te kunnen praten.” Hmm, we like that style…

Kasseien vreten tijdens Roubaix Light

Daags nadat de Nederlander Terpstra Vlaanderen veroverde draai ik de parking op van Velo Club de Roubaix Cyclotourisme. Het is paasmaandag, de straten zijn leeg, en achter de wat zielige aanblik van deze gebouwen schuilt een pak heroïek. Wielergeschiedenis werd hier vlakbij geschreven op de Vélodrome André-Pétrieux. Johan Vansummeren, die er triomfeerde in 2011, fietst met ons internationaal peloton mee door de Hel van het Noorden.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE