Actua

FOTOSPECIAL: herfst in de Vlaamse Ardennen

Fotograaf Rik Moeyaert werkt momenteel aan zijn afstudeerproject rond ‘De Vlaamse Ardennen in vier seizoenen’. We gingen een namiddagje mee op fotoreportage en het resultaat bewijst waarom de streek rond Oudenaarde nog altijd één van de mooiste regio’s is om met de fiets te verkennen.

Wendwax en Industry Nine via Conimex naar Benelux

Producten van Wendwax en Industry Nine vinden voortaan hun weg naar fietsers in de Benelux via Conimex. De distributeur heeft deze merken toegevoegd aan haar assortiment, zo heeft Conimex bekendgemaakt.

Dit lees je in Grinta! 70

De herfst is nu echt wel aangebroken en dus komt ook de winter er in sneltempo aan. Het ideale moment om even na te denken over veiligheid op de fiets en hoe we daar met z’n allen werk kunnen van maken. Grinta! 70 bevat dan ook een ruim safety-dossier.

Greg Van Avermaet lanceert eigen koffiemerk

‘GVA Coffee’ heet het nieuwe koffiemerk van Greg Van Avermaet. De olympische kampioen is een liefhebber van het zwarte goud en is een geoefend thuisbarista. Grinta!’s Coppi Koffie Ride bleek de ideale gelegenheid om in de fietswinkel VeloLoft zijn nieuwe koffie voor te stellen. GVA Coffee komt in drie soorten: Gold, Puncheur en RBX, al naargelang je smaakvoorkeur. Wie weet komt er in 2019 de variant ‘Flanders’ bij…

FOTOSPECIAL: Grinta! Coppi Koffie Ride

Met de Coppi Koffie Ride achter de rug, zit onze vijfde Grinta!-groepsrit van het jaar erop. Het werd een fietsdag in het teken van koffie. Met start in de fietswinkel VeloLoft in Eke en een tussenstop bij koffiebranderij OR. En met koffieliefhebber en thuisbarista Greg Van Avermaet als gids. Bekijk hier alvast enkele beelden van voor, tijdens en na de rit. Binnenkort volgt een blogverhaal.

Laat je niet tegenhouden door de winter!

Kou, wind, regen, sneeuw, niets houdt je tegen om op de fiets te stappen. Fietsen doe je buiten en het hele jaar door. Als commute naar je werk of omdat je gewoon een fanatiekeling bent die de seizoenen wil zien veranderen vanaf de fiets. Echter, een beetje bescherming kan je hierbij wel gebruiken.

Dit is de Grinta! store van deze week: Van Eyck Sport (Dadizele)

Van Eyck Sport in Dadizele heeft in hoog tempo naam gemaakt als West-Vlaamse tak van de bekende fietsenzaak met hoofdzetel in Aalst. Opvallend veel bezoekers spreken Frans. De winkel is dan ook uitstekend gelegen voor klanten uit Henegouwen en het noorden van Frankrijk. Naast de vele fietsen vindt u kledij, helmen, brillen, schoenen, onderdelen, accessoires en een uitgebreid gamma sportvoeding tegen uiterst scherpe prijzen.

Dit is de nieuwe bril van 100% en Peter Sagan

Peter Sagan is niet alleen zot op de wielersport, hij houdt ook van een goede uitstraling. Wielrennen en goede looks komen samen in de Glendale, de bril die hij en 100% samen introduceren. De Glendale is een retro performance bril met een klassieke fashion look.

Fietsverbod op de trein in spitsuur: goed of slecht?

Er wordt wisselend gereageerd op de plannen van de NMBS om de regels voor fietsvervoer in de trein op de schop te gooien. In de loop van volgend jaar is het niet meer toegelaten om met een gewone fiets op de trein te stappen. Dat geldt voor de spitsuren.