Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Revelatie Evenepoel lanceert zijn kledinglijn en zet zich in voor het goede doel

Dat Remco Evenepoel een groot wielertalent is en er een prachtige toekomst voor hem gloort, weten we allemaal. Onze 18-jarige landgenoot gebruikt zijn goede naam nu al om zich in te zetten voor het goede doel. Dat doen hij en zijn fanclub met een kledinglijn die deze week is voorgesteld.

Eerst even iets over het magische seizoen van Evenepoel. De jongeling werd Belgisch kampioen op de weg en in het tijdrijden bij de junioren en pakte diezelfde dubbel op het Europees kampioenschap. Zijn honger naar succes probeerde hij ook op het wereldkampioenschap te stillen. Daar greep hij als junior wederom twee wereldtitels (weg en tijdrit).

Uiteraard vielen de uitmuntende prestaties op. Patrick Lefevere bood hem een contract aan waarop de tiener gretig inging. Nu Evenepoel toewerkt naar zijn doorbraak bij ‘The Woldpack’, dat ook wel weet wat winnen is…, doet hij op een ander vlak van zich spreken. Op een speciale website kunnen supporters nu kleding van Evenepoel bestellen.

Het zijn allerlei kledingstukken: broeken, shirts, truien en petten. Daarop zijn steeds zijn initialen (R.EV) weergegeven. Bovendien zien we er 1703. Neen, dit heeft niets met een jaartal te maken, maar wel met een postcode: die van zijn woonplaats Schepdaal. Evenepoel heeft de kledinglijn te danken aan de inspanningen van zijn fanclub, zo laat hij weten op social media.

Mensen die iets kopen vullen trouwens niet de zakken van Evenepoel, maar die van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola. Alle opbrengsten gaan integraal naar dit goede doel, dat Evenepoel zelf heeft uitgekozen.

Gerelateerde artikels