Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Deze handschoen vergroot het wederzijds respect in het verkeer

Het wederzijds respect tussen het gemotoriseerd verkeer en fietsers mag en kan groter. Soms gaat het er fel aan toe, helaas. Een Britse start-up heeft daarop iets gevonden: high performance handschoenen met aan de binnenzijde een smiley.

Stel dat een fietser pardoes een auto van rechts negeert of een auto per ongeluk het fietspad op rijdt terwijl een tweewieler passeert, dan kan de fietser zijn hand opsteken. Gewoon om te laten weten dat het hem spijt of om duidelijk te maken dat hij de automobilist niets kwalijk neemt. “Het handgebaar is vriendelijk en als men de smiley in de handpalm van onze handschoen ziet, wordt het allemaal nog wat vriendelijker”, denken de mensen van start-up Loffi.

High performance

De handschoen is niet alleen bedoeld om het wederzijds respect in het verkeer te vergroten, ook is de handschoen gemaakt om te presteren. De gelpadding zit precies op de plaats waar de hand de ondersteuning kan gebruiken. Vingers zullen geen kou lijden, want de handschoen is winddicht en waterafstotend. De beschermende laag gaat volgens de fabrikant niet of nauwelijks ten koste van het ademend vermogen. Verder is de handschoen met lange vingers geschikt voor smartphonegebruik: om een touchscreen te bedienen hoeven de handschoenen niet uit.

Kickstarter

In het afgelopen anderhalf jaar ontwikkelde Loffi de handschoen met smiley samen met een grote, bekende fabrikant. De handschoen is nu helemaal doorontwikkeld. Het Britse bedrijf is nu zover dat de handschoen op de markt gebracht kan worden. Met een Kickstarter-campagne moet het laatste zetje gegeven worden. Inmiddels is zo’n twee derde van het benodigde bedrag opgehaald.

Gerelateerde artikels