Actua

Elke meidag 50 km: doe jij mee?

Al voor het vierde jaar op rij neemt Jeroen Leen uit Antwerpen zich voor om elke dag van de maand mei op de fiets te zitten. Hij daagt anderen uit om zijn voorbeeld te volgen. “Het is mij de vorige drie jaar nooit gelukt om de uitdaging tot een goed einde te brengen, maar dit jaar ben ik meer vastberaden dan ooit.”

VIDEO: de kasseien van La Trouée d’Arenberg (Level 10)

Samen met Peter Van Petegem verkenden we dit voorjaar tien kasseistroken: vijf in Vlaanderen en vijf in Noord-Frankrijk. Bekijk hier de tiende en laatste kasseistrook uit de reeks, de échte Hel, met name La Trouée d’Arenberg of het Bos van Wallers. Niveau 10.

SportWallet: korting op basis van afstand

SportWallet is een nieuw, online platform dat voorziet in kortingen op basis van afgelegde kilometers. Je kan bij SportWallet kiezen uit prijsacties van aangesloten (web)winkels.

VIDEO Epic Ride #01: Fausto Coppi achterna

De allergrootste kampioenen inspireerden generaties en kruidden de wielerannalen. In EPIC RIDES fietsen we de meest epische wielerritten. De eerste EPIC RIDE is de Girorit Cuneo-Pinerolo uit 1949, toen Fausto Coppi 192 km soleerde over vijf Alpencols. Bekijk hier de video.

Inhoud Grinta! 79: Viva Italia!

De nieuwste Grinta! is er. En die viert Italië. Een land met een hart voor de koers en de fiets maar tegelijk keihard getroffen door het coronavirus. Haal Grinta! 79 in huis en vier samen met ons Italië. Viva Italia!

VIDEO ‘Op Koers!’: 10 tips over rollentraining

We hebben een weekje mooi weer achter de rug, nu volgen wat mindere dagen. Geen zin om solo buiten te fietsen, fiets dan solo binnen. Wist je dat een indoor (rollen)training bijzonder efficiënt is om je conditie op peil te houden? In dit filmpje verneem je 10 tips over hoe je best begint aan een rollentraining.

Weektip: zo beperk je hooikoortsklachten

Een fietsrit is voor sommige mensen in deze tijd van het jaar niet altijd prettig. Waarom? Omdat ze hinder ondervinden van hooikoorts. In deze aflevering een aantal praktische tips die de situatie wat draaglijker kunnen maken.

Basso wil crisis overwinnen met ‘Overcome’

Als fietser moet je veel zaken overwinnen om stappen voorwaarts te kunnen zetten. Soms zijn het barre weersomstandigheden of pittige tochten, de andere keer zijn het mentale gevechten of mechanische problemen. In de nieuwe campagne ‘Overcome’ staat Basso stil bij uitdagingen die er op het pad van de fietser komen.

VIDEO: de kasseien van Carrefour de l’Arbre (Level 09)

Samen met Peter Van Petegem verkenden we dit voorjaar tien kasseistroken: vijf in Vlaanderen en vijf in Noord-Frankrijk. Bekijk hier de negende kasseistrook uit de reeks, de vaak beslissende strook uit Parijs-Roubaix, met name Carrefour de l’Arbre. Niveau 09 van de 10.

Jens Voigt introduceert Treks nieuwste e-racer

Jens Voigt mag dan al even gestopt zijn als prof, hij fietst nog steeds. Voor Trek sprong hij in Arizona op de meest recent geïntroduceerde elektrische racer van het merk: de Domane+ LT. In de creatieve video die het merk daarover maakte, ontstaat verwarring over een mogelijke comeback van de Duitser.