Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Elke meidag 50 km: doe jij mee?

Al voor het vierde jaar op rij neemt Jeroen Leen uit Antwerpen zich voor om elke dag van de maand mei op de fiets te zitten. Hij daagt anderen uit om zijn voorbeeld te volgen. “Het is mij de vorige drie jaar nooit gelukt om de uitdaging tot een goed einde te brengen, maar dit jaar ben ik meer vastberaden dan ooit.”

Jeroen Leen wil elke dag in mei minstens 50 km gefietst hebben. Het klinkt eenvoudig maar toch bracht hij de uitdaging de afgelopen drie jaren niet tot een goed einde. “Het vergt vooral een goede voorbereiding en ook een strakke planning is absoluut noodzakelijk. Zo moet je voldoende kledij voorhanden hebben, het materiaal moet tip top in orde zijn, je moet voldoende kunnen slapen en op tijd kunnen eten, je moet het kunnen combineren met je werk en gezin en ga zo maar door. Er komt dus meer bij kijken dan je denkt.”

Iedereen welkom

Uiteraard kunnen andere fietsliefhebbers zich aansluiten bij het initiatief. Jeroen ziet #EveryMayDayisaBikeDay als een fijne uitdaging en opbouw voor de drukke fietsmaanden die er nog aankomen, maar het is zeker geen wedstrijd. “Iedereen is welkom om deel te nemen. Breng je de challenge niet tot een goed einde? Maakt niet uit, het gaat vooral om met plezier op de fiets te zitten en de nodige kilometers te verzamelen voor de rest van het jaar.”

Wil je graag deelnemen maar weet je niet welke routes je kan volgen? Ook daar heeft Jeroen een oplossing voor. Via de Facebookpagina of via je Strava heeft Jeroen alvast enkele ideetjes opgesomd. Zo is er de stadiontour (fiets langs één of meerdere voetbalstadions), de monumententour (combineer enkele monumenten uit jouw omgeving) of de kapellentour (fiets lang enkele kapelletjes in jouw buurt). Jeroen Leen: “We hebben ook een 31 dagen-kalender opgesteld die we zullen delen met de geïnteresseerden. Hopelijk motiveert het hen om tot einde mei vol te houden.”

Praktisch

Liefhebbers die interesse hebben kunnen zich melden op de Strava club pagina en je kan alles volgen op de Facebookpagina.

Fietsuitdagingen

Jeroen Leen is een van de drijvende krachten achter Vélo Afrique, een liefdadigheidsorganisatie die jaarlijks fietstochten organiseert in Senegal en Uganda. Met de opbrengst van de tochten bouwt Vélo Afrique scholen in de respectievelijke landen. Fietsuitdagingen zijn niet nieuw voor hem. Zo organiseerde hij in het verleden ook al de Velo Arena Tour. Met enkele kompanen fietste hij toen langs alle stadions van de clubs uit de Jupiler Pro League. Dat was toen goed voor maar liefst 740 km op drie dagen tijd.

Gerelateerde artikels