Deel dit artikel:

Jens Voigt introduceert Treks nieuwste e-racer

Jens Voigt mag dan al even gestopt zijn als prof, hij fietst nog steeds. Voor Trek sprong hij in Arizona op de meest recent geïntroduceerde elektrische racer van het merk: de Domane+ LT. In de creatieve video die het merk daarover maakte, ontstaat verwarring over een mogelijke comeback van de Duitser.

De Domane+ LT is een elektrisch aangedreven racefiets met een 500 Series OCLV Carbon frame en vork. De soepele IsoSpeed zorgt voor een verbeterde absorptie van hobbels in het wegdek zodat je sneller, soepeler en comfortabeler kunt rijden. De e-racer heeft voorts een 2×11 aandrijving (Shimano Ultegra), hydraulische schijfremmen en steekassen.

Looks van gewone racefiets

Het Fazua aandrijfsysteem (Evation motor 250 Wh accu) zit weggewerkt in de onderbuis van het frame. Op zo’n manier dat het minder snel opvalt dat we hier met een elektrische racefiets te maken hebben. Met behulp van een smartphone-app kun je onderweg gemakkelijk de batterijstatus controleren en persoonlijke instellingen regelen.

Amper weerstand

Het systeem ondersteunt (net als bij alle andere e-racefietsen) tot 25 kilometer per uur. Trek verzekert dat je amper weerstand voelt als je het systeem uitschakelt of boven de maximale ondersteuningssnelheid rijdt. Dat is prettig, want we kunnen ons voorstellen dat de kilometerteller bij de meesten vrij gemakkelijk hoger uitslaat dan 25 kilometer per uur.

Van e-racer naar ‘gewone’ Domane

Heb je geen ondersteuning van het systeem nodig, dan verwijder je de motor en accu en plaats je op die frameplek een afdekcover. Deze wordt overigens apart verkocht. Op deze manier bouw je de e-bike om tot een ‘gewone’ Domane en bespaar je nogal wat gewicht: 2,9 kilogram om precies te zijn.

Comeback Jens Voigt?

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE