Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Inhoud Grinta! 79: Viva Italia!

De nieuwste Grinta! is er. En die viert Italië. Een land met een hart voor de koers en de fiets maar tegelijk keihard getroffen door het coronavirus. Haal Grinta! 79 in huis en vier samen met ons Italië. Viva Italia!

We dragen Italië een warm hart toe. Deze editie heeft dan ook Italië als rode draad. Met een reeks fietstesten, een achtergrondverhaal bij de roze trui van Eddy Merckx, vijf spraakmakende Campagnolo-producten, een bezoek aan ‘Hotspot’ Siena en nog veel meer.

Getest: 6 Italiaanse racefietsen

We serveren in Grinta! 79 een heus Italiaans menu: van aperitief tot digestief. Van Bianchi tot Titici. Maar liefst zes Italiaanse racefietsen komen aan bod.

Siena + Strade Corona

Steven en Michaël riskeerden, net voor de lockdown, lijf en leden door naar Toscane te trekken. De Strade Bianche fietsen zat er niet in. Of toch niet met duizenden anderen. Wel solo. En dat leverde een bijzonder verslag op. Siena werd overigens de uitvalsbasis voor een nieuwe aflevering van ‘Hotspot’.

That’s amore: Campagnolo

Vijf producten of ontwikkelingen waarmee de Italiaanse onderdelenfabrikant Campagnolo kan en mag uitpakken: we lijsten ze op.

Eddy’s roze trui

Het verhaal achter het roze kleinood dat ook op de cover van de nieuwste Grinta! staat. Een ‘maglia rosa’ van 1968 of 1969, gedragen in koers door ene Eddy Merckx. Wij doen het relaas.

Verhaal: Dolomietenmarathon

Geen Maratona dles Dolomites dit jaar. Dat belet ons evenwel niet om te dromen

Epic Rides, aflevering #01

De komende edities van Grinta! fietsen we vier epische ritten uit de wielergeschiedenis. Beginnen doen we met Cuneo-Pinerolo uit de Ronde van Italië van 1949, Fausto Coppi’s weergaloze solotocht over vijf Alpencols. Een reconstructie…

Exclusief: Fabian Cancellara

Fabian Cancellara is niet alleen ambassadeur van Gore, BMC, Abus en Suplest, hij is niet alleen boegbeeld van Chasing Cancellara, hij is ook fan van fietsen in Vlaanderen en Zwitserland.

In het wiel bij: Goedele Wachters

Een nieuwsanker met fietsbenen. Goedele Wachters neemt onze eindredactrice Joyce mee op sleeptouw voor een ritje en een goed gesprek.

Gerelateerde artikels