Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

CyclingCube: beweeg én zamel geld in voor onderzoek coronavaccin

Bewegen is belangrijk, zeker tijdens deze coronacrisis. BMX’er Elke Vanhoof en wielrenster Valerie Demey stimuleren je om te fietsen. Daarbij steunen ze de KU Leuven dat onderzoek doet naar een vaccin tegen het coronavirus.

De topsporters Elke Vanhoof en Valerie Demey hebben toen het coronavirus hard toesloeg direct het initiatief CyclingCube gelanceerd. Met behulp van creatief en vaak ludiek beeldmateriaal proberen ze volgers sindsdien op afstand te motiveren om te (blijven) bewegen. Vanhoof en Demey pakken uit met onder meer leuke workouts, humor, uitdagingen en handige tips. Af en toe betrekken ze interessante gasten in hun video’s op social media, zoals Frederik Van Lierde.

Steun voor KU Leuven

Behalve mensen prikkelen willen beide topsporters geld inzamelen voor onderzoek (KU Leuven) naar een vaccin tegen het coronavirus. Het vinden van een vaccin is cruciaal in de strijd tegen deze wereldwijde bedreiging. Via online workouts, waar mensen tegen betaling aan kunnen deelnemen (6,95 euro), brengen zij geld in het laatje. “Deelnemen aan deze sessies is goed voor je eigen vormpeil én voor het sociale contact dat mensen in deze periode noodgedwongen zijn gaan missen”, stellen Vanhoof en Demey.

Naast de online workouts zijn er Covid-19 T-shirts in de webshop te koop. Ook de opbrengsten uit de verkoop van deze kledingstukken gaat naar het corona-onderzoek.

Op www.cyclingcube.be kan je alle informatie over dit project terugvinden. Dit is ook de plaats waar je jezelf kan aanmelden voor online workouts.