Deel dit artikel:

Boonen reageert op Colnago-commotie

Er is wat gedoe ontstaan na enkele uitspraken over Colnago-fietsen door de podcastpanelleden van Wielerclub Wattage. Vooral Tom Boonen kreeg de wind van voren van Colnago, terwijl die zich van geen kwaad bewust is.

Het debat ging over de fiets van Tadej Pogacar, van het Italiaanse merk Colnago. Pannellid Dirk De Wolf zei daarover dat “als Pogacar op een Cervélo, S-Works of Pinarello zou rijden, hij nog twee per uur rapper zou fietsen dan nu het geval is”. Een uitspraak waarop werd doorgeboomd door Tom Boonen en Jan Bakelants, op voorzet van moderator Ruben Van Gucht. Het een en het ander viel in het verkeerde keelgat bij Colnago dat de viervoudige winnaar van Parijs-Roubaix “en de andere gasten van de podcast” in een persbericht verweet ongefundeerde uitspraken te hebben gedaan en de performantie van Pogi’s Colnago V4Rs-racefiets in twijfel te trekken. Waarop het Boonen en co meteen uitnodigde om de fietsen zelf uit te proberen in het hoofdkwartier van Colnago in Cambiago (bij Milaan).

Fan van Colnago

Tom Boonen zelf viel enigszins uit de lucht toen hij het persbericht onder ogen kreeg. “Grappig toch want het was Dirk De Wolf die Colnago heeft aangevallen. Niet ik. Meer nog, ik denk dat ik nog het een en ander rechtgezet heb van wat uit zijn mond kwam. Ik heb gewoon ingepikt dat Colnago inderdaad wat achterstand heeft opgelopen maar nu, dankzij de input van vers geld, aan een inhaalbeweging bezig is”, aldus Tom. En inderdaad, wie de uitzending herbeluistert, kan alleen maar vaststellen dat Boonen Colnago helemaal niet met de voeten vooruit tackelde. “Ik ben zelfs een fan van Colnago”, lacht Boonen.

“Er is inderdaad nog een verschil tussen de topvijf en de toptien, -vijftien merken in het peloton”, vertelde Boonen in Wielerclub Wattage. “Colnago is aan een inhaalbeweging bezig maar het blijft een old school fiets. Dat super, hyper aerogedoe hebben ze nog niet helemaal onder de knie. (…) Dat komt wel. Colnago zal weer de gloriedagen van weleer ervaren maar dat heeft tijd nodig. Dat gebeurt niet van het ene jaar op het ander.”

Boonen, voor onze competitie ‘Racefiets van het Jaar’ een doorgewinterd tester van racefietsen, benadrukte in de podcast ook dat hij nog niet met de Colnago van Pogacar reed. En nog dit: een uitgesproken aerofiets is de V4Rs niet maar Colnago claimt wel dat de fiets je dankzij zijn aerokarakteristieken 5 extra Watt doet winnen (ten opzichte van het vorige model V3Rs) bij een snelheid van 50 km/uur. Hier vind je meer info over de V4Rs.