Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Tacx Ciro

“En nu maar hopen dat die lichte carbon bidonhouders er in slagen om de drinkbussen bij zich te houden”, meldt TV-commentator Michel Wuyts steevast als de renners in eender welke voorjaarskoers een kasseistrook opdraaien. Met de Tacx Ciro is die vrees onterecht.

Tacx is al jaren een specialist op vlak van kunststof spuitgietwerk, al dan niet in combinatie met metalen structuren. De dames en heren uit Wassenaar produceren al decennia lang bidons en bidonhouders, hun jongste worp is de Ciro. Lekker minimalistisch van vorm waardoor het gewicht tot dertig gram beperkt blijft. De bidonhouder is eigenlijk een vrij hoge, tweedelige kraag die zich om de nek van de bidon sluit terwijl de onderkant van de bidon op een carbon lip rust. Voor de montage voorziet Tacx een gaatje voor de bovenste bidonhouderbout, voor de onderste bout is een sleuf voorzien zodat er wat ruimte is om de hoogtepositie aan te pas. Omdat de diameter van de gaten vrij klein is en sommige fietsfabrikanten standaard bidonhouderbouten met een grote kop leveren (Canyon, bijvoorbeeld) kan het noodzakelijk zijn om extra boutjes te kopen om de bidonhouder te kunnen monteren.

De combinatie van glasvezel met carbon zorgt er voor dat de Ciro heel strak en zelfs een beetje hard aanvoelt. De klemming van de bidon is perfect en geen enkele keer -ook niet bij off-road gebruik – zagen we een drinkbus het luchtruim kiezen. Omdat de ‘kraag’ van de Ciro vrij hoog is, moet je de bidon er wel nogal van bovenaf in laten zaken, een beetje vanaf de zijkant wringen helpt hoegenaamd niet. Belangrijk bij de keuze voor de Ciro is dus dat je in het frame voldoende ruimte hebt om de bidon van bovenaf in de bidonhouder te plaatsen. Grote bidons, een klein frame en een Ciro bidonhouder kunnen een problematische combinatie vormen.

17,99 euro is een nette prijs voor deze nette bidonhouder die zich plichtsbewust van zijn taak kwijt. Dat de bidonhouder in liefst twintig kleurencombinaties beschikbaar is (mat of glanzend zwart met een aantal kleuraccenten), is mooi meegenomen want zo past er altijd wel een Tacx Ciro bij jouw fiets.

Bekijk het hele aanbod op de site van Tacx.

Gerelateerde artikels