Deel dit artikel:

Veel nieuwe PROducten

Onder de vleugels van Shimano ontwikkelde PRO zich als een volwaardig merk van accessoires en onderdelen. Dit najaar wordt het PROductaanbod weer gevoelig uitgebreid.

Fietsonderdelen evolueren in snel tempo, dus moet ook het gereedschap om aan fietsen te sleutelen mee evolueren. De nieuwe PRO Team Tools omvatten onder andere een cassettesleutel die past op de nieuwe Shimano XTR 12-speed cassettes, er is nu ook een kettingzweep voor 12-speed kettingen en een multitool die een kabel en een magneet bevat om kabels gemakkelijk door een frame te kunnen leiden. Die laatste multitool komt trouwens met een resem imbus- en Torx-sleutels, een stel bandenlichters, een kettingpons en een schroevendraaier. Ultra handig is dat wie op een PRO Stealth, Falcon, Griffon of Turnix zadel rijdt, de multitool meteen aan de onderkant van zijn zadel vast kan schroeven en niet eens een zadeltasje moet gebruiken.

Van zadels en zadelpennen gesproken: in 2017 lanceerde PRO met de Koryak zijn eerste dropper post, een zadelpen die over een lengte van 120 mm versteld kon worden vanaf het stuur. PRO breidt dat aanbod nu met vier modellen uit zodat er Koryaks zijn met een bereik van 70 tot 170 mm. De meeste van deze dropper posts komen in 30,9 en 31,6 mm diameter en met keuze uit interne of externe kabelgeleiding, de Koryak met 70 mm bereik past ook in 27,2 mm zitbuizen en is perfect bruikbaar op een cross-country mountainbike of een gravelbike.

Waarbij we bij hét thema van de huidige fietsenbusiness aanbeland zijn: gravel. Ook bij PRO zien ze de interesse voor de gravelbike groeien en daar spelen de Nederlanders op in met een gamma bikepacking tassen en gravelsturen onder het label ‘Discover’. De stuurtas heeft een volume van acht liter en wordt met drie klittenbanden en ‘shock blocks’ aan het stuur en rond de balhoofdbuis bevestigd. De zadeltas biedt vijftien liter stouwruimte, in de frametas vind je 5,5 liter opbergvolume terwijl er nog een 0,75 liter groot tasje is voor bovenop de bovenbuis: ideaal om wat kleine spullen die je onderweg nodig hebt op te bergen. Goed om weten is dat alle tassen meteen waterdicht zijn zodat je geen gebruik moet maken van een waterdichte binnentas.

De Discover sturen voor gravelrijders worden van 6066 aluminium gemaakt en bestaan in twee versies: met 12 graden en 30 graden ‘flare’. De breedte van het stuur wordt gemeten op het punt van waar de bocht begint ‘uit te waaieren’. Het 12 graden stuur is er in 40, 42 en 44 cm breedte, het 30 graden stuur enkel in 42 en 44 cm. Omwille van de dertig graden flare meet het 42 cm brede stuur onder in de beugel een flinke 55 cm breedte.

Sturen hebben altijd al een belangrijke tak binnen het PRO gamma gevormd en het Vibe SL stuur werd compleet herwerkt om het lichtste stuur met volledige interne kabelgeleiding van de markt te zijn. Beschikbaar in compacte en aero versie zullen de Vibe SL sturen (net als alle andere bovenstaande artikelen) vanaf oktober in de winkels beschikbaar zijn. Het PRO Vibe SL Compact stuur zal te koop zijn in 38, 40 en 42 cm breedte waarbij het smalste stuur amper 184 gram weegt. Het Aero stuur wordt in de breedtes 38 en 40 cm aangeboden, het smalste stuur weegt in deze versie 209 gram.

Gerelateerde artikels