Deel dit artikel:

Tanwall banden: Pirelli vervolledigt ons lijstje

In Grinta! 88, de editie die nu verkrijgbaar is, brengen we een marktoverzicht van enkele tanwall banden. De ‘Classic’ P Zero Velo’s van Pirelli vervolledigen ons lijstje.

Je ziet ze niet alleen op oudere, stalen fietsen maar ook op de jongste, carbon bakken. Zijn ze een modestatement, een verwijzing naar de tradities van de koers of gewoon een teken dat het je menens is? Feit is dat banden met bruine, bleke of donkergele flanken niet misstaan op fietsen van alle leeftijden. Wij testten er zes en geven je de beste alternatieven.

Pirelli P Zero Velo ‘Classic’

Pirelli is een naam die auto- en motorsportliefhebbers bekend in de oren klinkt. Het merk met het grote P-logo is sinds 2011 de enige bandenleverancier in de Formule 1 en ook in de motorracerij worden de Italiaanse banden
naar waarde geschat. Sedert 2017 is Pirelli ook terug van de partij in het fietswereldje en zo keerde het terug naar zijn roots. Het is voor de meesten een onbekend gegeven dat Pirelli sponsor was van de allereerste Giro d’Italia
(1909) en dat 30 van de 49 renners die de Ronde van Italië uitreden dat op Pirelli-banden deden. Later zouden ook wielerkampioenen als Fausto Coppi en Gino Bartali op Pirelli-fietsbanden rijden. Helemaal in het licht van
deze historische context, realiseerde Pirelli dan ook een setje tanwall vouwbanden onder de noemer ‘Classic’. Je hebt ze in drie breedtes: 23, 25 en 28 mm. Wij gebruikten de 25 mm bandjes in werkelijke alle mogelijke omstandigheden. Los van de klassieke uitstraling zit het gewoon ook snor met de kwaliteit van het rubber: dankzij de hoge lekbestendigheid en het vertrouwen dat ze geven in bochten en afdalingen scoren de Pirelli’s hoog.  

velo.pirelli.com

Alternatieven

De tests van de Vittoria Corsa G2, Specialized Turbo Cotton, Vredestein Senso Superiore All Weather, Schwalbe Pro One TLE en Veloflex Corsa Evo TLR lees je in editie 88 van Grinta!, nu in de winkel of HIER online te bestellen!

Enorm veel alternatieven voor deze geteste banden zijn er niet, maar een Challenge Strada, Ere Genus Pro CC Skinwall, Wolfpack Cotton en Panaracer Race C Evo4 zijn ook banden met traditioneel gekleurde flanken. Bontrager en Hutchinson hebben dan weer klassieke uitvoeringen die wat bruiner zijn van kleur, zoals bij de Schwalbes en Pirelli’s.