Deel dit artikel:

Stippel je fijnste route uit op ‘Smugglers Day’

Het laatste weekend van mei stond normaal gezien Smugglers’ Path op de (gravel)agenda. Uiteraard gooide corona roet in het eten. Toch roepen de Smugglers 30 mei uit tot ‘Smugglers Day’: een dag waarop ze iedereen aansporen om met de fiets op avontuur te gaan in eigen streek. De leukste routes worden beloond!

Door de coronacrisis moeten zowat alle fietsevenementen in mei eraan geloven. Zo ook ‘Smugglers’ Path’: een gravelavontuur in de grensstreek tussen Nederland en Limburg tijdens het laatste weekend van mei. Geen Smugglers’ Path dus dit jaar, al pakt een beetje smokkelaar zo’n tegenslag natuurlijk creatief aan. Zo ook de Smugglers uit Hamont-Achel: met een fijne challenge claimen de organisatoren 30 mei toch nog steeds als ‘Smugglers Day’.

Trek op avontuur in je eigen streek

De Smugglers dagen iedereen uit om op 30 mei minstens 60 kilometer te fietsen in eigen streek. Een gravelritje geniet uiteraard de voorkeur, maar met welk type fiets je op pad gaat, maakt eigenlijk niet uit. Zolang je je route maar registreert via de Komoot-app. Deze applicatie maakt het je makkelijker om (vooral offroad) leuke routes te plannen langs ‘highlights’: plaatsen die andere gebruikers van de app hebben aangeduid als mooi, interessant en de moeite waard.

Win een Premium Komoot-account of JBL-speaker

De beste routes die op 30 mei op Komoot worden geplaatst, maken kans op een Premium Komoot-account of een JBL Clip 2 draagbare speaker. Om te winnen, ga je als volgt te werk:

Stippel een originele of simpelweg mooie route uit op Komoot en verwerk er minstens één bestaande ‘Highlight’ in.

Tag @smugglerspath in je route.

– Leuk je tocht achteraf op met een paar fijne foto’s.

De winnaars worden persoonlijk door de organisatoren gecontacteerd via Komoot!

Steun de Smugglers = steun Tommy!

Een deel van de opbrengst van Smugglers’ Path 2020 was bedoeld om integraal naar Tommy te gaan: een achtjarige jongen uit Hamont met een hersenverlamming. Om dit goede doel toch te kunnen steunen, verkoopt de organisatie ‘Charity Support’-pakketten van € 25. Daarin zit een exclusief Smugglers’ Path koerspetje, stickers, een NUUN-hydratatietablet, 10% korting op Cema Bearings en een regiocode van Komoot t.w.v. € 9.

Wil je het goede doel steunen? Bestel dan hier jouw Smugglers-pakket.