Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sram komt (eindelijk) met direct mount velgrem

Sram verzette de voorbije jaren hemel en aarde om de hydraulisch bediende schijfrem op de racefiets tot norm te verheven, maar vergat daarbij om ondertussen ook verder te werken aan de ontwikkeling van de velgremmen.

Terwijl Sram de voorbije jaren zich vooral focuste op de hydraulische schijfrem voor racefietsen, verdween de klassieke velgrem hoegenaamd niet van het toneel. Wel in tegendeel want met de direct mount velgremmen kwam er een nieuwe generatie velgremmen op de markt. Wordt een klassieke velgrem met één centrale bout op de voor- of achtervork gemonteerd, dan wordt een direct mount velgrem op twee nokken (één op elke vorkpoot) gemonteerd. Omdat een dubbel gemonteerde hoef altijd stijver is dan een enkel opgehangen hoef, wat tot een hogere remkracht en betere dosering leidt.

Die boot miste Sram dus feestelijk waardoor veel kopers van high-end onderdelengroepen bijna als vanzelf richting Shimano en Campagnolo werden gedreven. Of het leidde tot redelijk bizarre situaties waarbij Sram Red eTap rijders hun high-end onderdelengroep combineerden met ‘entry level’ direct mount remhoeven van TRP. Aan die situaties komt nu een einde met de introductie van de Sram S900 direct mount velgremmen. De S900 direct mount remhoeven worden per stuk verkocht aan 130 euro, zijn compatibel met alle non-hydraulic Sram remgrepen en kunnen zowel op de voor- als de achtervork gemonteerd worden. De S900 remhoeven worden geleverd met SwissStop Flash Pro remblokken. De renners van Katusha-Alpecin hebben op hun Canyon Aeroad fietsen alvast de S900 direct mount remhoeven in gebruik genomen.