Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw: Offgrid Gravel Series Limburg

De gravelscene groeit ook in de Lage Landen bliksemsnel en met de Offgrid Gravel Series Limburg komt er in Nederlands Limburg een mooi evenement bij. Op zondag 25 maart wordt de eerste race van een uniek drieluik gereden.

Start- en aankomstplek van elk van de drie evenementen is Banholt, vijftien kilometer ten zuiden van Maastricht. Van daaruit wordt op de zondagen 25 maart, 13 mei en 13 oktober telkens een verschillende route aangeboden. De ritten zijn steeds honderd kilometer lang en lopen voor tachtig procent over onverharde wegen. In de eerste tien kilometer van de rit worden de kruispunten door seingevers beveiligd voor de deelnemers, vanaf dan is het elk voor zich en hoort iedereen zich overal aan de wegcode te houden. Iedereen fietst op eigen tempo en qua ‘wedstrijdgehalte’ situeren de Offgrid Gravel Series Limburg ritten zich tussen een toertocht en een wedstrijd. Iedereen fietst immers op GPS (in de week voor het evenement krijg je de GPX-file doorgestuurd), maar om toch een wedstrijdelement in het evenement te brengen heeft de organisatie op een aantal stroken van het parcours Strava-segmenten gecreëerd. Deze segmenten worden met borden aangeduid zodat de deelnemers weten waar ze het gas vol open moeten draaien. Op basis van de resultaten op die segmenten wordt dan een klassement opgemaakt en krijgen de dames of heren die het podium mogen bestijgen mooie prijzen van Toma Cycles uit Kerkrade.

Voor de eerste race van 25 maart hebben zich al tweehonderd sportievelingen ingeschreven, er is dus nog plaats voor vijftig man. Je inschrijven voor één race kost 12,50 euro, koop je meteen je startbewijzen voor de drie evenementen dan betaal je slechts 25 euro. In de prijs is de bevoorrading bij de start en halfweg de route begrepen, na de finish worden er dranken en pasta aan vriendenprijsjes verkocht. Deelnemen in stijl doe je in het ongelooflijk mooie shirt dat vormgever Rick Brauwers voor de Offgrid Gravel Serieus Limburg ontwierp, dat door Bioracer wordt gemaakt en via de organisatie voor 55 euro wordt aangeboden.

Alle info over de Offgrid Gravel Series Limburg vind je hier.

Grinta! stuurt op 25 maart alvast een mannetje richting Banholt om deel te nemen aan de eerste race. Het verslag daarvan lees je dan op www.grinta.be

Gerelateerde artikels