Deel dit artikel:

Milkit maakt tubeless rijden gemakkelijker

De producten van Milkit doen hun intrede in de Benelux. Conimex is sinds deze maand de invoerder. Milkit is een van de bedrijven die proberen de overgang naar tubeless rijden zo goed mogelijk te faciliteren.

Milkit is een naam die in de Lage Landen bij velen (nog) niet direct een belletje doet rinkelen. Het bedrijf uit Zwitserland is nog relatief jong, het werd in 2016 opgericht na een crowdfundingactie. De eigenaren geloofden op basis van eigen ervaringen in tubeless rijden en wilden alle uitdagingen daaromtrent minder uitdagend maken. Nadat er financiële middelen binnenstroomden is men verder gaan ontwikkelen.

Geen geknoei

Vandaag de dag is tubeless rijden op veel plaatsen al de normaalste zaak van de wereld. Milkit is tijdig op de trein gesprongen en heeft een slim en tegelijkertijd simpel ventielsysteem (Milkit Valve System) uitgewerkt dat het je gemakkelijk moet maken om tubeless ready wielen snel van antilekvloeistof te voorzien. Je brengt de sealant via een speciale injectienaald aan, dus zonder te knoeien. Lucht kan door het ventielontwerp, met rubberen flappen, niet ontsnappen. Met behulp van de injectienaald check je tevens op de sealant nog goed is en of er nog voldoende inzit.

Milkit voorziet ook in Tubeless Sealant, een homogene vloeistof die je vooraf niet hoeft te schudden. Deze antilekvloeistof kan gaten tot 6 millimeter dichten. Hij doet zijn werk ook bij hogere druk en is derhalve geschikt voor race- en gravelbanden. De Tubeless Sealant is biologisch afbreekbaar. Ook praktisch is de Tubeless Booster, een herbruikbaar en compact hulpmiddel om snel je tubeless band te pompen. Hij vervangt het CO2-patroon en de luchtcompressor. De Tubeless Booster is geschikt voor race-, gravel-, mountainbike- en crossbanden.

Perfecte aanvulling

Thibaut Van Goubergen van Conimex: “In deze snel veranderende markt is het van groot belang om je als invoerder te blijven onderscheiden. Je moet mee zijn met de tijd en evoluties in diverse domeinen. Daar is Conimex nu mee bezig. Milkit is de perfecte aanvulling op ons assortiment en zal Conimex’ positie verstevigen als invoerder van premium accessoires in de Benelux.”