Deel dit artikel:

Miche lanceert budgetvriendelijkere Kleos-wielsets

Bij Miche hebben ze een tweetal nieuwe, beter betaalbare wielsets gelanceerd. Het gaat om de Kleos 36 en 50, die qua bouw gelijkenissen vertonen met de premium Kleos RD-wielen.

Afgelopen najaar maakten we bij Grinta! al melding van de lancering van het Kleos RD-programma (Race Division) van Miche. Deze bestaat uit topwielen met CeramicSpeed-lagers die in de windtunnel zijn getest, om precies te zijn in de Silverstone Sports Engineering Hub in het Verenigd Koninkrijk. Nu, een paar maanden later, breidt het Miche-gamma uit met de Kleos 36 en Kleos 50, twee vriendelijker geprijsde sets met hetzelfde velgprofiel als hun premium broertjes.

Carbon

De Kleos-wielen zijn vervaardigd in Italië en hebben brede velgen, gemaakt van Toray T700 carbon, in tegenstelling tot de Kleos RD’s mix van T700 en T1000. De velgen hebben een binnenbreedte van 21 millimeter. Volgens Miche zijn ze zodanig ontworpen dat ze het beste werken in combinatie met 28 millimeter banden. Deze breedte is steeds vaker de norm voor racefietsen.

De tubeless velg heeft een mini-haak profiel. Daarmee kun je volgens Miche, in handen van Wilier, je banden zorgeloos boven de 5 bar (72 psi) pompen, mocht je dat willen.

Andere lagers

De 24 roestvrijstalen aero bladspaken in zowel het voor- als achterwiel zijn 2:1 gespaakt op Miches nieuwe GS-serie lichtmetalen naven. Waar de Kleos RD-wielen keramische lagers van CeramicSpeed hebben, gebruiken de nieuwe wielen Japanse EZO roestvrijstalen lagers. De premium Kleos RD-serie beschikt ook over een set met een diepte van 62 millimeter, die ontbreekt in de nieuwe Kleos-reeks.

Miche claimt een gewicht van 1.470 gram voor de Kleos 36 wielset en 1.530 gram voor de Kleos 50 wielen. Dit is iets zwaarder dan de Kleos RD’s met een gewicht van 1.390 gram voor de 36 millimeter variant en 1.455 gram voor de versie met een diepte van 50 millimeter.

Geen budgetoptie

Hoewel ze iets lager in de orde staan dan de Kleos RD, zijn de nieuwe wielen nog steeds geen budgetoptie te noemen. Je betaalt 1.699 euro voor beide velgdieptes in het geval van de clincher-uitvoering. Voor 1.749 euro heb je een set die geschikt is om tubeless mee te rijden. Met deze adviesprijs zijn de sets wel beter betaalbaar dan de Kleos RD. Er zijn opties voor Shimano 11-speed, SRAM XDR en Campagnolo N3W beschikbaar.