Deel dit artikel:

Limar Air Atlas: helm met opzetstuk voor meer aerodynamica

Het Astana Qazaqstan Team rijdt in deze Vuelta met de nieuwste Limar Air Atlas. Deze aerodynamische helm valt met name op door het opzetstuk aan de achterzijde waarmee je het gezicht van de helm behoorlijk wijzigt.

De nieuwste helm van Limar heeft in totaal zeventien openingen. Deze zijn verbonden met zes interne luchtstroomkanalen die ervoor moeten zorgen dat de lucht prettig over het hoofd wordt geleid voor de gewenste ventilatie. Volgens Limar gaat dit alles niet ten koste van de aerodynamische eigenschappen.

Om de Air Atlas sneller te maken, is er gekozen voor een los opzetstuk. Dat kun je achter op de helm klikken, waardoor de helm een paar centimeter langer wordt en dan plots meer weg heeft van een tijdrithelm. De additionele clip is bedoeld om de luchtweerstand te verlagen. Zonder de clip is er juist meer ventilatie en zijwindstabiliteit. Kortom, met het losse opzetstuk is de Air Atlas multifunctioneler, omdat je hem kunt aanpassen aan de omstandigheden en situatie.

De nieuwe helm zou met opzetstuk 235 gram wegen (in maat M). Het gewicht kan laag gehouden worden door de driedelige polycarbonaat schaal met EPS-schuim. De interne pads zijn uitneembaar om te wassen. De sluiting werkt met een magnetische gesp. De helm is verstelbaar met het Air Fit Evo dial retentiesysteem. Een adviesprijs is ons nog niet bekend.