Deel dit artikel:

Kask restylet haar Utopia-helm

Kask heeft met de Utopia Y een nieuwe versie van haar populaire Utopia-helm gelanceerd. De Utopia werd in 2018 uitgebracht in samenwerking met Ineos Grenadiers. De vernieuwde uitvoering gaat verder waar het originele model ophield.

Aerodynamica en ventilatie waren belangrijke uitgangspunten bij het ontwerp van de originele Utopia. Kask stelt nu dat deze karakteristieken behouden zijn gebleven bij de gerestylede versie. Daarmee is de Utopia Y een geschikte helm voor omstandigheden waaronder snelheid belangrijk is. Ook bij triatlons komt deze van pas.

Ook meer comfort

De Utopia Y biedt meer comfort met zijn Resistex Carbon-padding. Dit is een ademend materiaal dat zorgt voor de afvoer van vocht naar de buitenschaal. Deze padding zit nu tevens aan de voorkant van de helm en daarmee verbetert de pasvorm volgens het merk.

Bij de restyling is ook het Octofit+ verstelsysteem geïntroduceerd, met als doel meer comfort en stabiliteit te creëren. Het nieuwe retentiesysteem zorgt voor omsluiting van een groter gebied. De grotere draaiknop heeft een rubberen coating voor meer grip bij het aandraaien. Dat verbetert de ergonomie en het gebruiksgemak.

Graphics

De Utopia Y heeft reflecterende graphics om de zichtbaarheid in het verkeer te verbeteren. Op de zijkant van de buitenschaal valt het grote Kask-logo op.

De Utopia Y is verkrijgbaar in een reeks kleuren, waaronder in traditioneel glanzend wit, mat wit en glanzend zwart, maar ook in oxford blauw, rood en grijs. In maat M weegt de Utopia Y 260 gram. De adviesprijs bedraagt 275 euro. Ga voor meer informatie naar www.kask.com.