Deel dit artikel:

Ibex 2.0-helm van HJC nu ook met kameleon-effect

Een nieuwe kleurstijl voor de Ibex 2.0 van HJC Sports. De helm is er vanaf dit seizoen in matt black chameleon. Afhankelijk van de lichtinval zie je de helm subtiel anders kleuren. 

HJC Sports heeft de helm getest in haar eigen windtunnel ter bevordering van de aerodynamica. Op dat vlak presteert hij dus prima, al is er een ander model in de collectie, de Furion 2.0, die qua aerodynamica nog wat hogere rapportcijfers scoort. De Ibex 2.0 is vooral een helm die extra uitblinkt als het gaat om ventilatie.

Bij de Ibex 2.0 is de Coolpath-technologie toegepast. De Coolpath-technologie vervangt de padding aan de binnenzijde. Lucht die via de ventilatiegaten naar binnen vloeit, kan vrij rond je hoofd circuleren. Warmte kan via de achterkant naar buiten. De toegepaste technologie brengt comfort en zorgt dat je kunt blijven presteren, ook als het wat warmer is. 

De binnenkant van de HJC Ibex 2.0 is gemaakt van EPS-materiaal dat schokken absorbeert. De buitenzijde is van polycarbonaat. Beide materialen maken de versterkende In-Mold constructie compleet. De Ibex 2.0 heeft ook nog een intern frame dat extra bescherming biedt, mocht je onverhoopt vallen. 

HJC Sports heeft het SELFIT-sluitingsmechanisme toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de helm automatisch de ideale pasvorm heeft. Je hoeft je helm niet meer te stellen. De helm is voor alle hoofdvormen geschikt, dit dankzij de vijf instelhoogtes die je vooraf kiest. 

Nieuw dit seizoen is de matt black chameleon kleurstijl. De basis van de helm is zwartzwart (slechts het logo van HJC Sports glanst). Her en der zijn lijnen aangebracht die telkens anders kleuren, afhankelijk van hoe het zonlicht erop staat. Naast matt black chameleon zijn er nog twaalf andere kleuren. De Ibex 2.0 heeft een adviesprijs van 249 euro.