Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hoe kies je het beste schijfremblokje?

Vandaag de dag heeft bijna iedere serieuze sportieve fietser een fiets die is uitgerust met een set blinkende remschijven. De één is er dol op, de ander ziet het als een overbodige toevoeging. Dat ze je helpen tijdens een uitdagende rit, dat is zeker. Maar wanneer vervang je de blokjes en welke moet je dan kiezen?

Met hun 20-jarige ervaring mag BBB Cycling één van de experts op gebied van remonderdelen genoemd worden. Over de jaren hebben zij door middel van eigen productontwikkeling schijfremblokjes steeds verder kunnen verbeteren. Kwaliteit staat hierbij voorop. Geen piepende geluiden, duurzaamheid en veilig en snel tot stilstand komen zijn een must.

De keuze voor het beste remblokje

Schijfremblokjes bestaan er in allerlei varianten. Het is dus belangrijk om uit te zoeken welke blokjes in je remschijfsysteem passen. Voor alle courante remschijfsystemen heeft BBB vier type remblokjes beschikbaar. De DiscStop, DiscStop E-bike, DiscStop HP en de DiscStop Sintered.

Waarom een schijfremblokje van BBB Cycling?

Een veelvoorkomende klacht bij het gebruik van schijfremmen is het piepen. Met het materiaalgebruik weet BBB dit tot een minimum te beperken, maar uiteraard kan er altijd geluid ontstaan bij over elkaar bewegende onderdelen. De beste manier om piepen van schijfremmen te voorkomen is goed in-remmen. Meestal wordt hier het 30-30 principe voor toegepast: 30 keer versnellen naar 30km/h en stevig afremmen naar stilstand/loopsnelheid. Daarnaast is het van belang de blokjes en schijven vrij te houden van vet en zeepresten.

Bij het ontwerpen en samenstellen van een goed schijfremblokje staat bij BBB de prestaties en levensduur voorop. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met factoren zoals het weer en de ondergrond die dit sterk beïnvloeden. Natte omstandigheden in combinatie met een gravel/zand ondergrond zorgen namelijk voor de snelste slijtage. Droge omstandigheden en een glad, uit asfalt bestaand fietspad, zijn dan weer het vriendelijkst voor je remblokjes. Daarom heeft BBB blokjes ontworpen die beter geschikt zijn in verschillende weersomstandigheden.

Je kan remblokken helemaal oprijden. Toch adviseert BBB om tijdig te controleren of het remblokje nog op zijn totale oppervlakte van zeker 0,5 mm aan slijtagemateriaal over heeft. Dan is het tijd ze te vervangen. Hoe je dat doet en hoe je ander onderhoud aan je schijfremmen verricht, lees je hier: