Deel dit artikel:

Giant Revolt krijgt budgetvriendelijkere alu versies

Vorig jaar lanceerde Giant zijn Revolt-gamma gravelbikes, maar dat waren allemaal fietsen met een carbon frame zodat het instapmodel toch al 2.199 euro moest kosten. Dat is aan de prijzige kant voor wie de gravelscene wil ontdekken, vandaar dat Giant zijn gravelgamma nu uitbreidt met twee Revolts met een aluminium frame.

De Revolt 0 van 1.599 euro en de Revolt 1 die 1.299 euro kost erven de endurance gravel geometrie van de duurdere carbon Revolt modellen, maar dan met een bugetvriendelijker ALUXX aluminium frame als basis. De beide fietsen zijn voorzien van een D-Fuse zadelpen die aan de achterkant is afgeplat om meer trillingen te kunnen dempen. Giant claimt zelfs 12 millimeter ‘veerweg’ uit deze zadelpen te puren. Dezelfde D-vorm vind je trouwens terug in het Contact XR D-Fuse stuur dat nog steeds volgens Giant stijf en toch comfortabel is. Het stuur heeft een paar graden flare en een backsweep van vijf graden om op lange afstanden zo comfortabel mogelijk in de hand te liggen. De voorvork van zowel de Revolt 0 als de Revolt 1 is een full-carbon exemplaar en frame en vork bieden ruimte voor banden tot 45 millimeter. Uiteraard worden alle Giant gravelbikes afgeremd door schijfremmen en staan ze op Giant Tubeless S-X2 wielen en banden. Nokken voor dragers en spatborden zijn aanwezig.

Foto rechts: de Giant Revolt 1.

Van links naar rechts: de Giant Revolt 0, de full-carbon vork, het D-fuse stuur en de D-fuse zadelpen.

De Revolt 0 kost 1.599 euro en koppelt een Shimano 105 groepset aan een Praxis Albe 2D crankstel met 48/32 kettingbladen. De Revolt 1 heeft Shimano Tiagra shifters en derailleurs, het FSA Omega Adventure crankstel is voorzien van 48/32 kettingbladen. De Revolt 1 is er enkel in Gunmetal Black, de Revolt 0 enkel in Gray Beige.

Alle details van de fietsen vind je hier.

Gerelateerde artikels